6 maj, 2020

 

Apotekets kampanj för sponsring av Djurens Vänner var ej uppdaterad. Inga pengar under 2020 doneras.

 

Under 2018 och 2019 hade Djurens Vänner ett mycket lyckat samarbete med Bayer, som bland annat säljer avmaskningsprodukterna Drontal och fästinghalsbanden Seresto. Det hela var en under året ständigt pågående kampanj där Bayer donerade pengar till Djurens Vänner får varje såld produkt via Apoteket AB, både i butik och via nätet. För varje såld produkt från Drontal donerades 5 kr och för varje halsband från Seresto donerades 15 kr.

Kampanjen var mycket lyckad och gav Djurens Vänner ett välkommet tillskott till driften av våra djurhem runt om i Sverige. I samband med att Bayer bytte ägare bestämdes det dock att avsluta samarbetet med Djurens Vänner, vilket föreningen också informerades om.

Tyvärr har det skett en miss i kommunikationen mellan Bayer och Apoteket AB, vilket gjort att kampanjen legat ut på apoteket.se se ända fram till 4 maj 2020. Det har dels funnits en samlingssida (bild ovan) som beskriver samarbetet, men det har även angetts i samband med varje enskild produkt (bild nedan). Djurens Vänner har inte varit medvetna om problemet förrän nu, då vi upptäckte detta av en slump. Bayer och Apoteket blev omedelbart kontaktade, och kampanjen är nu borta. För att undvika missförstånd vill vi därför klargöra att inga pengar utbetalas till Djurens Vänner för sålda produkter under dessa fyra månader under 2020.