Att skriva ett testamente behöver varken vara sorgligt, svårt eller tidskrävande. Genom att ha ett testamente bestämmer du vad som kommer hända med dina tillgångar när du inte längre behöver dem. Kanske vill du att det du lämnar efter dig en dag kommer att hjälpa djur i nöd? I så fall tar vi på Djurens Vänner gärna emot ditt arv och ser till att det kommer djur till gagn.

Skriv testamente snabbt, enkelt och kostnadsfritt

Vi får allt fler frågor om testamenten och hur man kan testamentera en gåva till oss. Genom vårt samarbete med juristbyrån Lawly kan du enkelt gå från tanke till handling. Skriv ditt testamente direkt på vår hemsida och var trygg med att vi förvaltar din gåva på bästa sätt.

Vill du komma igång? Klicka på knappen nedan!

Vi tackar på förhand för att du överväger att testamentera till Djurens Vänner. Varenda testamente vi får in är till oerhört stor hjälp i vårt arbete för djur i nöd. Att ha ekonomiska resurser är en förutsättning för att kunna fortsätta driva kampen vidare för de djur som behöver vår hjälp.

Så går det till att upprätta testamente

Upprätta testamente online i tre enkla steg:

  1. Svara på frågor. Svara på 15–20 enkla frågor om din situation och önskemål. Lawlys jurister finns tillgängliga via chatt direkt i webbgränssnittet under tiden du fyller i frågorna, vid behov.
  2. Ditt testamente skapas direkt. Baserat på dina svar skapas ett personligt anpassat och juridiskt korrekt testamente.
  3. Välj hur du vill få det. Ladda ner testamentet direkt eller välj att få det hemskickat. Underteckna och bevittna enligt instruktionerna – klart!

Vanliga frågor

Till vilken förening går testamentet som går att upprätta via länken ovan?
– Detta är helt upp till dig! Det går att testamentera hela eller en del av din kvarlåtenskap till Djurens Vänner. Vilken eller vilka lokalföreningar, eller om du hellre vill rikta ditt testamente till Riksorganisationen, väljer du.

Vad är möjligt att testamentera?
– Du väljer själv vad och hur stor andel du vill testamentera till oss på Djurens Vänner. Alla gåvor är välkomna. Bara några procent av din kvarlåtenskap kan göra stor skillnad. Här är exempel på vad du kan efterskänka till oss via ditt testamente:
•  Hela eller en andel av kvarlåtenskapen
•  Värdepapper, aktier eller fonder
•  Fastigheter och bostadsrätter
•  Valfritt gåvobelopp

Räcker det att jag upprättar testamentet, eller behöver jag göra något mer för att det ska gälla?
– Du måste skriva under testamentet i två vittnens närvaro och även få deras underskrifter för att testamentet ska vara giltigt. Förvara det påskrivna testamentet på en säker plats. Instruktioner skickas i samband med att du får ditt färdiga testamente från juristbyrån.

Hur kan det vara kostnadsfritt att använda den digitala juristbyrån?
– Det är kostnadsfritt för dig som vill upprätta testamentet. Djurens Vänners Riksorganisation har valt att bjuda alla Djurens Vänners lokalföreningar på möjligheten att erbjuda kostnadsfri hjälp att upprätta juridiskt korrekta testamenten, eftersom det är oerhört värdefullt för ideella föreningar att få ta del av arv från djurvänner. Arv och gåvor är till stor del vad vi går runt ekonomiskt på.

Vilket företag är det som upprättar testamentet?
– Lawly är en digital juristbyrå specialiserade inom familjerätt och testamenten. Med hjälp av deras tjänst kan du enkelt skriva ett personligt anpassat och juridiskt korrekt testamente på din dator, läsplatta eller mobil. Om det uppstår några frågor medan du fyller i testamentet finns deras jurister tillgängliga i chatten eller via telefon. Läs mer om Lawly här.

Har du juridiska frågor? Kontakta Helena Koos på Lawley: helena.koos@lawly.app