23 januari, 2019

Alla förändringar i vardagen som går ut på att minska klimatpåverkan bidrar till en positiv utveckling, små som stora. Svenska djurägare är många, och tillsammans kan vi påverka! För alla de som vill vara mer klimatsmarta djurägare har Doggy AB listat några åtgärder som bidrar till ett mer klimatsmart djurägande:

1. Köp svenskt!
Köp svenskt foder, det minskar transporter och ökar insynen i produktionen och de ingående råvarorna.

2. Välj produkt med omsorg
Välj ett foder som matchar de förutsättningar som din hund eller katt har. Aktivitetsnivå, storlek, ämnesomsättning och kastrering är saker som spelar in. Säkerställ att tillverkaren använder sig av kontrollerade och hållbara råvaror. Välj gärna ett foder med en klimatsmart förpackning, läs på om transporter och se över hur företagen arbetar med förnyelsebar energi och hantering av svinn. Källsortera!

3. Köp begagnat
Det finns många sätt att minska miljöpåverkan. Det finns en rad tillbehör som går lika bra att köpa begagnat som nyproducerat. Skålar, koppel och täcken är bara några exempel.

4. Inspirera andra
När du själv har läst på och hittat alternativ som fungerar för dig, både när det gäller foder och tillbehör, så sprid ordet vidare. Genom att lära varandra och skapa nya vanor när det kommer till djurägande kan vi tillsammans ta mer ansvar för miljön.

Källa: Doggy.se
Foto: Creative Commons