8 augusti, 2019

I tisdags (6 augusti) intervjuades riksorganisationens sekreterare Annica Sjöberg angående problemet med igelkottar och andra vilda djur som skadas och plågas av människor som vill dem illa.

Intervjun gjordes först av Sveriges Radio P4 Jönköping, då Annica är ordförande i Djurens Vänners lokalförening i Nässjö. Intervjun finns att lyssna på via denna länk: Igelkottar plågas

Dagen efter blev Annica uppringd av en journalist, som tyvärr vinklade texten på ett sätt som kan tolkas som ett missnöje mot invandrare i Sverige. Något som varken Annica eller Djurens Vänner ställer sig bakom.

– Jag har tidigare arbetat som lärare i SFI (Svenska för invandrare) och har dessutom barn med en man som själv invandrat till Sverige från Etiopien. Det känns därför extra tråkigt att intervjun som skulle handla om djurskydd vinklas som något rasistiskt, säger Annica

Djurens Vänner vill poängtera att föreningen motsätter sig all form av rasism och diskriminering, och det är beklagligt att det som skulle handla om ett djurskyddsproblem nu vinklas till något som handlar om invandring.

– Vi är en förening som arbetar för djur och djurs välbefinnande. Vi lägger ingen värdering i människors politiska åsikter, etniska ursprung eller sexuella läggning. Det viktigaste för oss är att arbeta för djuren! säger Fredrik Malmgren, ordförande för Djurens Vänners Riksorganisation.