24 juli, 2017

skaffa_kanin

 

Att skaffa ett husdjur är alltid något man ska tänka igenom noga innan man gör då det krävs mycket utav dig som djurägare både i tid, tålamod och i pengar. Nedan kommer lite information om vad du bör tänka på innan du skaffar en kanin.

  • Kaniner är sällskapsdjur, därför är det bra att skaffa minst två stycken samtidigt och gärna som har bott ihop sen innan då det kan vara svårt att få två okända kaniner att gå ihop.
  • Hane eller hona? Det är också viktigt att tänka över vilket kön på kaninen ni vill ha då det kan vara ganska stor skillnad på personligheten mellan hanar och honor.
  • Kaniner är vegetarian och koprofag (äter sin egen avföring). Kaniners föda består i stor del utav hö men pinnar kan vara bra att ge som komplement för att nöta ner tänderna.
  • Tänderna växer kontinuerligt, ca 1 cm i månaden. Vid bettfel så slits de inte ner som de ska utan behöver slipas eller klippas ner. Här på Väsby Djursjukhus utför vi dessa tandbehandlingar.
  •  En kanins livslängd är ca 8-10 år, därför är det viktigt att du som köpare tänker efter noga innan ni beslutar er för att köpa en kanin då den kommer finnas i er familj för en tid framöver.

Se klippet från Aftonbladet här!

 

Pressmeddelande från Väsby Djursjukhus