17 september, 2023

Sverige har, precis som många andra länder, ett växande problem med hemlösa katter. Enligt aktuella uppskattningar finns det över 100 000 hemlösa katter i vårt land. Dessa siffror är skrämmande, särskilt när vi inser att varje enskild katt representerar en individ med behov av skydd, mat och kärlek.

Flera orsaker ligger bakom detta problem, inklusive okastrerade tamkatter som blir föräldrar till oönskade kattungar, och dessa kullar bidrar i sin tur till den ökande befolkningen av hemlösa katter. Utöver detta finns det katter som överges av sina ägare, eller som förlorar sina hem på grund av diverse anledningar.

Genom att kastrera din katt kan du spela en aktiv roll i att bekämpa detta växande problem. Det handlar inte bara om att förhindra oönskade kullar, utan även om att säkra en bättre framtid för de katter som redan finns i våra samhällen. Kastrering förhindrar oönskade kullar och hjälper till att minska antalet katter som tvingas leva på gatorna.

Med detta i åtanke är drar vi nu igång vår Kastrationskampanj! Under kampanjperioden kommer vi, i samarbete med lokala veterinärkliniker, erbjuda rabatterade priser på kastrering för att göra detta viktiga förebyggande åtgärd mer tillgängligt för alla kattägare i regionen. Hankatter rabatteras med 300 kr och honkatter rabatteras med 500 kr. Kampanjen gäller från och med 18:e september och gäller så länge pengarna räcker.

 

De kliniker som deltar i denna kampanj är:

 

Vår gemensamma insats kan göra skillnad. Om varje kattägare tar steget och kastrerar sin katt, kan vi minska antalet katter som föds utan hem. Tillsammans kan vi arbeta för ett Skåne där varje katt har möjlighet att leva ett tryggt och kärleksfullt liv.