Djur som söker hem

Hur går det till att ta hand om ett djur?

En kortare intervju görs med den /de som är intresserade av ett djur, vilka även får en genomgång av vad föreningen förväntar sig av de nya ägarna. Vi gör ofta hembesök i det blivande hemmet, men under pandemin är detta av naturliga anledningar begränsat. Efter detta får personen eller familjen i fråga, i samråd med våra medarbetare, välja ut ett lämplig djur. Kontrakt med Djurens Vänner villkor skrivs därefter innan djuret tas hem. Vi har även rätt att göra återbesök för att kontrollera att djuren mår bra i sina nya hem.

Katter

Alla katter som placeras avmaskas, ID-märks och kastreras innan de placeras ut i nya hem. Kattungar som är för unga för kastrering vid placeringen, kastreras i efterhand. Kostnaden för kastreringen betalas då av Djurens Vänner.
En avgift för att täcka delar av våra omkostnader tas ut i samband med placeringen av ett djur. För en katt är detta 1000 kr, eller 1.700 kr för de som placeras två och två.
Vill du ta hand om en katt? Fyll i en intresseanmälan via länken nedan.
 

För övriga frågor kontakta oss på 040-12 60 00 eller skane@djurensvanner.se

Smådjur

Smådjursavdelningen innefattar mest kaniner och marsvin, men vi har även hamstrar, olika fåglar och andra djur inne med jämna mellanrum.
Alla kaniner som placeras avmaskas, öronmärks och kastreras innan de placeras ut i nya hem.
En avgift för att täcka delar av våra omkostnader tas ut i samband med placeringen av ett djur. För en kanin är detta 750 kr, eller 1.200 kr för de som placeras två och två. Marsvin kostar 400 kr och hamstrar 100 kr.
Vill du ta hand om ett smådjur? Fyll i en intresseanmälan via länken nedan.
 

För övriga frågor kontakta oss på 040-12 60 00 eller skane@djurensvanner.se

 

Hundar

När det gäller hundar har vi sedan hösten 2016 ett samarbete med Hundstallet Skåne, som numera delar våra lokaler i Kyrkheddinge. Hundstallet handhar alla hundärenden, vare sig du vill lämna in eller ta hand om en hund.
Hundstallet Skåne: 040-62 36 500
Hemsida

 


Agria sponsrar Djurens Vänner Skåne ekonomiskt genom varje nytecknad katt-, hund- eller smådjursförsäkring.
Försäkra ditt djur via vårt ombud hos Agria: Acki Görborn Erlandsson, 0708-10 67 71