Hemlösa djur

Djur som söker hem

Hur går det till att ta hand om ett djur?

Hembesök görs till samtliga hem som är aktuella för att ta emot ett djur, vilka även får en genomgång av vad föreningen förväntar sig av de nya ägarna. Efter detta får personen eller familjen i fråga, i samråd med våra medarbetare, välja ut ett lämplig djur. Kontrakt med Djurens Vänner villkor skrivs därefter innan djuret tas hem. Vi gör även återbesök för att kontrollera att djuren mår bra i sina nya hem.

Katter

Alla katter som placeras avmaskas, öronmärks och kastreras innan de placeras ut i nya hem. Kattungar som är för unga för kastrering vid placeringen, kastreras i efterhand. Kostnaden för kastreringen betalas då av Djurens Vänner.
En avgift för att täcka delar av våra omkostnader tas ut i samband med placeringen av ett djur. För en katt är detta 1000 kr, eller 1.700 kr för de som placeras två och två.
Om du vill ta hand om en katt
kontakta vår omplacerare Ann på 0733-12 60 22

Smådjur

Smådjursavdelningen innefattar mest kaniner och marsvin, men vi har även hamstrar, olika fåglar och andra djur inne med jämna mellanrum.
Alla kaniner som placeras avmaskas, öronmärks och kastreras innan de placeras ut i nya hem.
En avgift för att täcka delar av våra omkostnader tas ut i samband med placeringen av ett djur. För en kanin är detta 750 kr, eller 1.200 kr för de som placeras två och två. Marsvin kostar 400 kr och hamstrar 100 kr.
Om du vill ta hand om en kanin eller något annat smådjur
kontakta vår omplacerare Ann på 0733-12 60 22

Hundar

När det gäller hundar har vi sedan hösten 2016 ett samarbete med Hundstallet Skåne, som numera delar våra lokaler i Kyrkheddinge. Hundstallet handhar alla hundärenden, vare sig du vill lämna in eller ta hand om en hund.
Hundstallet Skåne: 040-62 36 500
Hemsida

 


Agria sponsrar Djurens Vänner Skåne ekonomiskt genom varje nytecknad katt-, hund- eller smådjursförsäkring.
Försäkra ditt djur via vårt ombud hos Agria: Acki Görborn Erlandsson, 0708-10 67 71

Dante och Akilles

Ras: huskatt
Ålder: < 1 år
Kön: hanar
Beskrivning:

Dante och Akilles kom in till oss när de var ca 8 veckor gamla. Vid det laget hade de inte haft någon kontakt med människor och var, förståeligt, väldigt rädda. Det har tagit mycket tid och arbete, men nu är båda killarna fantastiskt tillgivna och kelna, för att inte tala om busiga, även om det kan ta en stund för dem att acceptera nya människor.

Dante

 

Akilles

Higgins

Ras: Huskatt
Ålder: Ca 1 år
Kön: Hane
Beskrivning:

Higgins är en social kille med spring i benen. Han vill gärna bo hos någon som är hemma en del och har tid att både aktivera honom och mysa med honom.

Sot

Ras: Katt
Ålder: < 1 år
Kön: Hane
Beskrivning:

Sot är en underbar katt med mycket personlighet. Han är väldigt aktiv och vill alltid vara med och se vad som händer. Han kräver mycket uppmärksamhet och aktivering, som alla unga katter gör, vad en måste tänka på är att Sot växte upp utan mamma eller syskon och han kan ibland sakna lite impulskontroll. Därflr bör han inte bo i ett hem med barn.

Titan

Ras: Huskatt
Ålder: 1.5 år
Kön: Hane
Beskrivning:

Titan är en trevlig, social, men också försiktig kille. Han behöver någon med tid och tålamod att lära känna honom, då han annars föredrar att hålla sig för sig själv.

När han väl litar på någon får de dock hålla noga koll på sina ostmackor, då det är något av det bästa han vet och han inte drar sig för att stjäla.