Hemlösa djur

Djur som söker hem

Hur går det till att ta hand om ett djur?

Hembesök görs till samtliga hem som är aktuella för att ta emot ett djur, vilka även får en genomgång av vad föreningen förväntar sig av de nya ägarna. Efter detta får personen eller familjen i fråga, i samråd med våra medarbetare, välja ut ett lämplig djur. Kontrakt med Djurens Vänner villkor skrivs därefter innan djuret tas hem. Vi gör även återbesök för att kontrollera att djuren mår bra i sina nya hem.

Katter

Alla katter som placeras avmaskas, öronmärks och kastreras innan de placeras ut i nya hem. Kattungar som är för unga för kastrering vid placeringen, kastreras i efterhand. Kostnaden för kastreringen betalas då av Djurens Vänner.
En avgift för att täcka delar av våra omkostnader tas ut i samband med placeringen av ett djur. För en katt är detta 1000 kr, eller 1.700 kr för de som placeras två och två.
Om du vill ta hand om en katt
kontakta vår omplacerare Ann på 0733-12 60 22

Smådjur

Smådjursavdelningen innefattar mest kaniner och marsvin, men vi har även hamstrar, olika fåglar och andra djur inne med jämna mellanrum.
Alla kaniner som placeras avmaskas, öronmärks och kastreras innan de placeras ut i nya hem.
En avgift för att täcka delar av våra omkostnader tas ut i samband med placeringen av ett djur. För en kanin är detta 750 kr, eller 1.200 kr för de som placeras två och två. Marsvin kostar 400 kr och hamstrar 100 kr.
Om du vill ta hand om en kanin eller något annat smådjur
kontakta vår omplacerare Ann på 0733-12 60 22

Hundar

När det gäller hundar har vi sedan hösten 2016 ett samarbete med Hundstallet Skåne, som numera delar våra lokaler i Kyrkheddinge. Hundstallet handhar alla hundärenden, vare sig du vill lämna in eller ta hand om en hund.
Hundstallet Skåne: 040-62 36 500
Hemsida

 


Agria sponsrar Djurens Vänner Skåne ekonomiskt genom varje nytecknad katt-, hund- eller smådjursförsäkring.
Försäkra ditt djur via vårt ombud hos Agria: Acki Görborn Erlandsson, 0708-10 67 71

Bella

Ras: huskatt
Ålder: ca 1 år
Kön: Hona
Beskrivning:

Bella kom in till oss med sin mamma och sina två bröder när hon var ca åtta veckor gammal. Vid det laget var hon väldigt rädd och det har krävts mycket jobb för att få henne att vara bekväm med människor, men nu, ett år senare, är hon som en helt annan katt. Hon älskar att bli borstad, kliad och klappad.  Hon har också utvecklat något av en attityd mot andra katter, speciellt andra honkatter.

Bella vill gärna bo i ett lugnt hem, utan allt för små barn.

Kygo och Laleh

Ras: Husakatt
Ålder: < 1 år
Kön: Hane och hona
Beskrivning:

Kygo och Laleh var ca en vecka gamla när de kom in till oss tillsammans med sin mamma, Spotify, och sina syskon, Billie och Miss Li. Av de fem katterna är tre redan placerade och kvar hos oss är nu endast Kygo och Laleh. Båda två är riktiga kelgrisar och älskar att vara nära mest hela tiden, men de är också, så som kattungar mest är, fulla av bus och energi.

Kygo och Laleh vill bo, helst tillsammans, i ett hem där de kan springa, busa och aktiveras, men även få tid till kel och mys.

 

Kygo

Laleh

Lumi

Ras: Huskatt
Ålder: Okänd
Kön: Hona
Beskrivning:

Vackra Lumi är både framåt och social, men hon är också en katt med integritet. Hon vill gärna ligga i knät eller stryka sig runt benen, så länge man är snäll. Är man inte snäll, till exempel om blodprov ska tas, är hon duktig på att kommunicera det till en på ett väldigt tydligt vis.

Mirran

Ras: Huskatt
Ålder: Ca 2 år
Kön: Hona
Beskrivning:

Mirran är ett riktigt litet busfrö. Hon jagar gärna bollar och rusar i full fart upp och ner från sitt klösträd. Hon är dock även en kelgris och när hon har tröttnat ut sig hittar hon en mysig soffa eller fåtölj där hon kan gosa ner sig.

Mumin

Ras: Huskatt
Kön: Hona
Beskrivning:

Mumin är en social tjej som tycker att det allra bästa i livet är att hitta en lugn plats att sova på, gärna i solen.

Hon uppskattar, som ni kanske förstår, lugn och ro och vill nog allra helst bo hos någon som inte har barn eller andra katter. Under de omständigheterna råkar hon vara helt underbart gosig.

Sot

Ras: Katt
Ålder: < 1 år
Kön: Hane
Beskrivning:

Sot är en underbar katt med mycket personlighet. Han är väldigt aktiv och vill alltid vara med och se vad som händer. Han kräver mycket uppmärksamhet och aktivering, som alla unga katter gör, vad en måste tänka på är att Sot växte upp utan mamma eller syskon och han kan ibland sakna lite impulskontroll. Därflr bör han inte bo i ett hem med barn.