Hemlösa djur

Djur som söker hem

Hur går det till att ta hand om ett djur?

Hembesök görs till samtliga hem som är aktuella för att ta emot ett djur, vilka även får en genomgång av vad föreningen förväntar sig av de nya ägarna. Efter detta får personen eller familjen i fråga, i samråd med våra medarbetare, välja ut ett lämplig djur. Kontrakt med Djurens Vänner villkor skrivs därefter innan djuret tas hem. Vi gör även återbesök för att kontrollera att djuren mår bra i sina nya hem.

Katter

Alla katter som placeras avmaskas, öronmärks och kastreras innan de placeras ut i nya hem. Kattungar som är för unga för kastrering vid placeringen, kastreras i efterhand. Kostnaden för kastreringen betalas då av Djurens Vänner.
En avgift för att täcka delar av våra omkostnader tas ut i samband med placeringen av ett djur. För en katt är detta 1000 kr, eller 1.700 kr för de som placeras två och två.
Om du vill ta hand om en katt
kontakta vår omplacerare Ann på 0733-12 60 22

Smådjur

Smådjursavdelningen innefattar mest kaniner och marsvin, men vi har även hamstrar, olika fåglar och andra djur inne med jämna mellanrum.
Alla kaniner som placeras avmaskas, öronmärks och kastreras innan de placeras ut i nya hem.
En avgift för att täcka delar av våra omkostnader tas ut i samband med placeringen av ett djur. För en kanin är detta 750 kr, eller 1.200 kr för de som placeras två och två. Marsvin kostar 400 kr och hamstrar 100 kr.
Om du vill ta hand om en kanin eller något annat smådjur
kontakta vår omplacerare Ann på 0733-12 60 22

Hundar

När det gäller hundar har vi sedan hösten 2016 ett samarbete med Hundstallet Skåne, som numera delar våra lokaler i Kyrkheddinge. Hundstallet handhar alla hundärenden, vare sig du vill lämna in eller ta hand om en hund.
Hundstallet Skåne: 040-62 36 500
Hemsida

Lumi

Ras: Huskatt
Ålder: Okänd
Kön: Hona
Beskrivning:

Vackra Lumi är både framåt och social, men hon är också en katt med integritet. Hon vill gärna ligga i knät eller stryka sig runt benen, så länge man är snäll. Är man inte snäll, till exempel om blodprov ska tas, är hon duktig på att kommunicera det till en på ett väldigt tydligt vis.

Sigge

Ras: Huskatt
Ålder: Okänt
Kön: Hona
Beskrivning:

Sigge är en sån där katt som inte gör mycket väsen av sig och inte tar jättemycket plats. Hon kommer liksom smygande och rätt som det är sitter hon bredvid dig och undrar varför du inte klappar henne.  Sigge kommer bra överens med andra katter och tycker om att både kela och busa. Att bli borstad är också uppskattat när hon är på det humöret.

Simon

Ras: Kanin
Ålder: okänt
Kön: Hane
Beskrivning:

Simon är en väldigt lugn och stillsam kanin. Han tar saker i sin egen takt och hans trivs bra med det. Han drar dock gärna igång med spring och glädjeskutt när känslan griper honom, vilket den gör lite regelbundet. När han är klar med det kan han med gott samvete slappna av och mumsa på hö igen, kaninlivet när det är som bäst.

Obs! Simon nyinkommen på djurhemmet och därför fortfarande kvar i en bur i karantän

 

Tarzan

Ras: Kanin
Ålder: Okänd
Kön: Hane
Beskrivning:

Tarzan är en aktiv och nyfiken kanin. Han är alltid först fram för att undersöka nya grejer och skuttar gärna runt benen på en när man städar till honom. Om du råkar ha lite pellets i fickan när du sätter dig ner kan du räkna med att ha en kanin i din närhet väldigt snart.

Ville

Ras: Huskatt
Ålder: <1 år
Kön: Hane
Beskrivning:

Ville är en liten försynt hankatt som, trots att han växte upp utomhus, utan kontakt med människor, tycker att tvåbeningar är bland det bästa som finns. Han kan vara lite blyg i början, men han vill så gärna komma fram och det märks på honom. Han är även väldigt pratsam och svarar såklart på tilltal, som alla artiga katter gör.