Hemlösa djur

Djur som saknar hem

Välkommen till Djurens Vänner Skåne. Här nedan har ni ett urval av några av våra kära djur som söker sitt föreviga hem. Djuren bor hos oss på vårt hem i Kyrkheddinge utanför Staffanstorp. Här på Djurens Vänner är vi väldigt måna om att placera rätt djur i rätt hem. Är ni intresserade av att adoptera en katt, läs gärna hur vår adoptionsprocess går till här. Hemmet är till största del vigd åt katterna, men vi har även en liten smådjursavdelning där vi emellanåt har kaniner, marsvin eller fåglar.

Vill ni lämna intresseanmälan för att adoptera en katt gör ni det här

Vill ni lämna intresseanmälan för övriga smådjur gör ni det här

Har ni några frågor är ni varmt välkomna att kontakta oss på skane@djurensvanner.se eller på 040- 12 60 00

Hundar

När det gäller hundar har vi sedan hösten 2016 ett samarbete med Hundstallet Skåne, som numera delar våra lokaler i Kyrkheddinge. Hundstallet handhar alla hundärenden, vare sig du vill lämna in eller ta hand om en hund.
Hundstallet Skåne: 040-62 36 500
Hemsida

 

Busig

Ras: Huskatt
Ålder: 10 månader
Kön: Hane
Beskrivning:

Låt oss presentera Busig! En katt som verkligen ger skäl till namnet. Busig är en extremt social kille som älskar att umgås med alla här på djurhemmet.  Han är väldigt pratig av sig och ofta hör man hans ljuva stämma ljuda genom djurhemmet. Busig är en krävande katt som vill ha mycket uppmärksamhet, därför är det viktigt att han får komma till en familj som har mycket tid till honom och har möjlighet att aktivera honom.

 

Kattungar

Kön: Honor och hanar
Beskrivning:

Två kullar med underbara kattungar som är redo för placering kring månadsskiftet juli/augusti.

Mika

Ras: Huskatt
Ålder: ca 10 år
Kön: Hona
Beskrivning:

Mika kom till oss under kalla januari och trivdes väldigt bra med en gång. Det tog inte lång tid innan hon la sig till rätta i sin box och gjorde sig hemmastadd. Hon är en tillgiven, mysig och busig katt som är väldigt social och kontaktsökande. En väldigt trevlig dam helt enkelt 🙂

Mika har under sin vistelse här hos oss bland annat fått hjälp med att få sina tänder i ordninggjorda. Så snart hon är färdig med sina veterinärbesök så är hon redo att flytta till sitt nya hem. Då är hon vaccinerad, ID-märkt och kastrerad.

Mimmy

Ras: Huskatt
Ålder: 12 år
Kön: Honkastrat
Beskrivning:

Lilla Mimmy kom till oss under våren från ett dödsbo.  Mimmy är en äldre dam i sina bästa år! Trots att hon är 12 år gammal så är hon oerhört pigg och energisk av sig. Hon är en väldigt kontaktsökande katt som tycker om att kela med de flesta i sin omgivning.

Mimmy har fått genomgå en grundlig veterinär undersökning och kommer få sina tänder behandlade innan hon är redo att flytta till sitt nya hem. När hon flyttar är hon besiktigad, vaccinerad, ID-märkt, kastrerad och försäkrad i Svedea.

Vill du ge Mimmy ett tryggt hem och en ny chans till livet. Fyll i en intresseanmälan!

Minus

Ras: Ev. Dvärgvädur
Ålder: ca 1 år
Kön: Hane
Beskrivning:

Minus kom till oss under sensommaren, upphittad av en vänlig familj som såg till att han fick den hjälp han behövde. Sedan dess har vi lärt känna den här lilla killen, och det är klart att han är något alldeles speciellt!

Minus är en misstänkt dvärgvädur med en otrolig charm och en vänlig natur. När du kliver in till honom kommer han alltid  rusande, ivrig att hälsa, utforska och självklart hoppas på några godbitar. Han är en kanin med full fart och behöver stora ytor att röra sig på. Minus verkar inte vara särskilt förtjust i barn utan tycker de är lite läskiga.

Förutom att vara charmig och sällskaplig, kommer Minus kastrerad, vaccinerad och ID-märkt. Vi letar nu efter det perfekta hemmet för honom, där han kan få all den kärlek och uppmärksamhet han förtjänar.

Molly

Ras: Perserblandning
Ålder: 13 år
Kön: Honkastrat
Beskrivning:

Molly kom till oss under våren från ett dödsbo.  Molly är en oerhört mysig katt som är väldigt tillgiven till alla människor runt omkring henne. Hon är väldigt pratig av sig och ofta får man höra hennes jamande som ett litet rop på uppmärksamhet.

Molly har blivit grundligt undersökt av veterinär och kommer genomgå en tandbehandling innan hon är redo att flytta till sitt för eviga hem.  När hon flyttar är hon besiktigad, vaccinerad, ID-märkt, kastrerad och försäkrad i Svedea.

Sally & Estis

Ålder: 3-4 år
Kön: Hona och hane
Beskrivning:

Sally och Estis är två fantastiskt trevliga kaniner. Båda två är vaccinerade, ID-märkta och kastrerade. De söker efter hem tillsammans och vill hemskt gärna bo frigående inomhus eller i en ordentlig inhägnad utomhus.