Hemlösa djur

Djur som söker hem

Hur går det till att ta hand om ett djur?

Hembesök görs till samtliga hem som är aktuella för att ta emot ett djur, vilka även får en genomgång av vad föreningen förväntar sig av de nya ägarna. Efter detta får personen eller familjen i fråga, i samråd med våra medarbetare, välja ut ett lämplig djur. Kontrakt med Djurens Vänner villkor skrivs därefter innan djuret tas hem. Vi gör även återbesök för att kontrollera att djuren mår bra i sina nya hem.

Katter

Alla katter som placeras avmaskas, öronmärks och kastreras innan de placeras ut i nya hem. Kattungar som är för unga för kastrering vid placeringen, kastreras i efterhand. Kostnaden för kastreringen betalas då av Djurens Vänner.
En avgift för att täcka delar av våra omkostnader tas ut i samband med placeringen av ett djur. För en katt är detta 1000 kr, eller 1.700 kr för de som placeras två och två.
Om du vill ta hand om en katt
kontakta vår omplacerare Ann på 0733-12 60 22

Smådjur

Smådjursavdelningen innefattar mest kaniner och marsvin, men vi har även hamstrar, olika fåglar och andra djur inne med jämna mellanrum.
Alla kaniner som placeras avmaskas, öronmärks och kastreras innan de placeras ut i nya hem.
En avgift för att täcka delar av våra omkostnader tas ut i samband med placeringen av ett djur. För en kanin är detta 750 kr, eller 1.200 kr för de som placeras två och två. Marsvin kostar 400 kr och hamstrar 100 kr.
Om du vill ta hand om en kanin eller något annat smådjur
kontakta vår omplacerare Ann på 0733-12 60 22

Hundar

När det gäller hundar har vi sedan hösten 2016 ett samarbete med Hundstallet Skåne, som numera delar våra lokaler i Kyrkheddinge. Hundstallet handhar alla hundärenden, vare sig du vill lämna in eller ta hand om en hund.
Hundstallet Skåne: 040-62 36 500
Hemsida

Bella och Tassel

Ras: Huskatt
Kön: Hona
Bakgrund:


Beskrivning:

Bella:

Fantastiskt vackra Bella är en katt som gärna är med, men som håller sig på lite avstånd. Hon är busig och nyfiken, men behöver få bygga förtroende för en person.

Tassel:

Tassel är en riktigt individ. Hon är väldigt social och älskar att kela, men hon har också integritet och går inte med på att hanteras hur som helst, hon måste få ha något att säga till om. Tassel busar också väldigt gärna när hon är på det humöret.

Tassel och Bella kan placeras separat.

Bella

Tassel

Danny

Ras: Huskatt
Ålder: 5-6 år
Kön: Hane
Beskrivning:

Danny är en rejäl, men trevlig och social, kille som gärna kurar ihop sig i en mysig stol eller soffa för en tupplur. Han älskar människor, men tycker inte att andra katter är något att hurra för, därför ska han placeras som ensamkatt.

Dante och Akilles

Ras: huskatt
Ålder: < 1 år
Kön: hanar
Beskrivning:

Dante och Akilles kom in till oss när de var ca 8 veckor gamla. Vid det laget hade de inte haft någon kontakt med människor och var, förståeligt, väldigt rädda. Det har tagit mycket tid och arbete, men nu är båda killarna fantastiskt tillgivna och kelna, för att inte tala om busiga, även om det kan ta en stund för dem att acceptera nya människor.

Dante

 

Akilles

Lea

Ras: Huskatt
Ålder: Okänd
Kön: Hona
Beskrivning:

Lea är en katt som vid första anblicken kan verka en aning blyg, men i själva verket vill hon bara ha några minuter på sig att lista ut om någon är värd hennes tid eller inte.

När hon däremot bestämmer sig för att du är det, då kunde du inte ha hittat en trevligare katt. Hon älskar att bli klappad och borstad, men tackar inte heller nej till lite bus.

Lumi

Ras: Huskatt
Ålder: Okänd
Kön: Hona
Beskrivning:

Vackra Lumi är både framåt och social, men hon är också en katt med integritet. Hon vill gärna ligga i knät eller stryka sig runt benen, så länge man är snäll. Är man inte snäll, till exempel om blodprov ska tas, är hon duktig på att kommunicera det till en på ett väldigt tydligt vis.

Sot

Ras: Katt
Ålder: < 1 år
Kön: Hane
Beskrivning:

Sot är en underbar katt med mycket personlighet. Han är väldigt aktiv och vill alltid vara med och se vad som händer. Han kräver mycket uppmärksamhet och aktivering, som alla unga katter gör, vad en måste tänka på är att Sot växte upp utan mamma eller syskon och han kan ibland sakna lite impulskontroll. Därflr bör han inte bo i ett hem med barn.