Hemlösa djur

Djur som saknar hem

Välkommen till Djurens Vänner Skåne. Här nedan har ni ett urval av några av våra kära djur som söker sitt föreviga hem. Djuren bor hos oss på vårt hem i Kyrkheddinge utanför Staffanstorp. Här på Djurens Vänner är vi väldigt måna om att placera rätt djur i rätt hem. Är ni intresserade av att adoptera en katt, läs gärna hur vår adoptionsprocess går till här. Hemmet är till största del vigd åt katterna, men vi har även en liten smådjursavdelning där vi emellanåt har kaniner, marsvin eller fåglar.

Vill ni lämna intresseanmälan för att adoptera en katt gör ni det här

Vill ni lämna intresseanmälan för övriga smådjur gör ni det här

Har ni några frågor är ni varmt välkomna att kontakta oss på skane@djurensvanner.se eller på 040- 12 60 00

Hundar

När det gäller hundar har vi sedan hösten 2016 ett samarbete med Hundstallet Skåne, som numera delar våra lokaler i Kyrkheddinge. Hundstallet handhar alla hundärenden, vare sig du vill lämna in eller ta hand om en hund.
Hundstallet Skåne: 040-62 36 500
Hemsida

 

Cicci

Ras: Huskatt
Ålder: 4-6 år
Kön: Hona
Beskrivning:

Jamie

Ras: Huskatt
Ålder: ca 1 år
Kön: Hane
Beskrivning:

Här kommer Jamie! Han är en katt med FULL fart. Jamie kom till oss och kände sig som hemma med en gång. Han är en oerhört social och kontaktsökande katt som har mycket energi att bränna. Han far runt som raket här på hemmet och älskar att hoppa och runt och busa på hyllorna som vi har på väggarna på hemmet. Jamie är dock inte förtjust i andra katter och kan vara väldigt bråkig med dem, därför palceras han endast i ett hem som ensamkatt. Jamie kommer också behöva komma till ett hem där har har stora ytor att röra sig på.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Joline

Ras: Huskatt
Ålder: 1-2 år
Kön: Hona
Beskrivning:

Joline hittade till oss efter att hon blivit övergiven av sin gamla familj. När flyttlasset gick, så blev Joline kvar och även om hon endast varit innekatt hela sitt liv så kastades hon ut. Tack vare några fina djurvänner fick Joline mat och vatten under några dagar innan hon hittade hit till oss. Det tog inte så lång tid innan hon kände sig som hemma.

Joline är liten dam med mycket integritet, men hon är oerhört kontaktsökande och social. När man är med henne på hemmet så följer hon ofta med runt ens fötter när man städar och fixar. Och när det vankas mat så är hon absolut på hugget.

Joline är nu redo att flytta och söker efter sitt föreviga hem <3

 

Mei, Jin, Kai & Yoshi – Reserverade

Ras: Huskatter
Ålder: Kattungar
Kön: Två hanar och två honor
Beskrivning:

Denna charmiga familj hittades av en parkarbetare i Malmö och kom därefter till oss. Nuni som är mamma till dessa ungar är en väldigt social och trevlig katt som fann sig snabbt i sin nya tillvaro här på hemmet. Hennes ungar har också tagit efter hennes fina humör och är alla väldigt sociala, orädda och framåt.

Mei & Jin är honorna i kullen och Kai & Yoshi är grabbarna. Kattungarna är redo att flytta till sina nya hem framåt vintern när de är minst 12 veckor gamla.

 

Mei

Jin

Yoshi

Kai

Merry & Pippin

Ras: Huskatt
Ålder: 1 - 2 år
Kön: Hanar
Beskrivning:

Merry och Pippin kommer ursprungligen från Gnosjö där deras hem brann ned och deras tidigare matte tragiskt omkom. I samarbete med Djurens Vänner Värnamo togs dessa killar in på vårt hem och har sedan midsommar bott här. När de kom var de väldigt skärradde av allt som hade hänt och det tog ett tag innande vågade sig fram och börja utforska sin nya omgivning. De har med tiden blivit mer kontaktsökande med oss i personalen och börjat visa lite personlighet.

Precis som hoberna som de är döpta efter så trivs Merry och Pippin fantastiskt bra ihop och adopteras därför ut tillsammans-.

Merry är en väldigt snackig kille, han har ett väldigt säreget mjauande som man hör jämt och ständigt när han är ute och utforskar hemmet. Han är en väldigt mysig kille som tycker om att bli klappad när han väl känner en.  När man fixar och donar här på hemmet så finns Merry alltid runt fötterna på en. Vi har också lärt oss att han är en väldigt energisk kille som älskar att busa.

Pippin är mer försiktig och tog också längre tid på sig att bli trygg med oss. Men precis som Merry är han en oerhört mysig kille och en så fantastiskt vänlig själ. Han är också duktig på att busa och det är rejäl fart i honom när han jagar efter fjädervippor och annat 😀

Pippin

Merry

 

 

Minus

Ras: Ev. Dvärgvädur
Ålder: ca 1 år
Kön: Hane
Beskrivning:

Minus kom till oss under sensommaren, upphittad av en vänlig familj som såg till att han fick den hjälp han behövde. Sedan dess har vi lärt känna den här lilla killen, och det är klart att han är något alldeles speciellt!

Minus är en misstänkt dvärgvädur med en otrolig charm och en vänlig natur. När du kliver in till honom kommer han alltid  rusande, ivrig att hälsa, utforska och självklart hoppas på några godbitar. Han är en kanin med full fart och behöver stora ytor att röra sig på. Minus verkar inte vara särskilt förtjust i barn utan tycker de är lite läskiga.

Förutom att vara charmig och sällskaplig, kommer Minus kastrerad, vaccinerad och ID-märkt. Vi letar nu efter det perfekta hemmet för honom, där han kan få all den kärlek och uppmärksamhet han förtjänar.

Naoma

Ras: Huskatt
Ålder: 2-3 år
Kön: Hona
Beskrivning:

Naoma kom till oss när vädret började bli riktigt ruskigt. Efter att ha bott utomhus så har hon tagit omställningen med ro. Naoma är en väldigt pratig och kelig dam.  Hon är inte riktigt redo att flytta härifrån ännu, men när hon är färdig för sitt nya hem kommer hon vara vaccinerad, kastrerad, ID-märkt och även försäkrad.

Håll utkik efter uppdateringar om Naoma här!

 

Sanyo

Ras: Huskatt
Ålder: 2 - 4 år
Kön: Hane
Beskrivning:

Sanyo är en kille som kom till oss mitt under högsommaren. Han hade bott i trädgården hos en kvinna de senaste två månaderna och vägrat att flytta. Familjen som han tog skydd hos hade försökt att finna en ägare till honom då han var ID-märkt men inte lyckats.

Nu söker Sanyo efter sitt föreviga hem. Sanyo är en extremt mysig kille som verkligen tycker om att bli klappad. Han är ganska snackig av sig också och hans röst hörs ofta här på hemmet =)

Simba & Baghera

Ras: Huskatt
Ålder: ca 1 år
Kön: Honor
Beskrivning:

Dessa två söta tjejer kom till vårt djurhem när snön började falla där ute och kände sig som hemma med en gång. Även om båda är aningen försiktiga så tar det inte så lång tid innan de kommer fram låter sig klappas. Detta är två tjejer som båda tycker om att mysa och bli klappade. Baghera är den av dem som är lite mer framåt och hon spinner högljutt. SImba är aningen mer försiktig av syskonen.

Dessa tjejer är relativt nyinflyttade hos oss och i takt med att vi lär känna dem bättre så lägger vi upp mer information om dem =)

Simba

Baghera

Zune

Ras: Huskatt
Ålder: 2-4 år
Kön: Hane
Beskrivning:

Zune kom till oss från Helsingborg där han dök upp i trädgården hos en djurvän i maj. Då hade han en skada vid sitt öga och fick komma till veterinär för att få det åtgärdat. Under hösten fick han komma till oss och har fått genomgå en tandbehandling men har en behandling kvar att göra innan han är redo att flytta.

Zune är en oerhört trevlig och social katt som är lite försiktig med nya människor till en början.  I takt med att vi lär känna Zune bättre så kommer vi lägga upp mer information om honom.