Hemlösa djur

Djur som söker hem

Hur går det till att ta hand om ett djur?

En kortare intervju görs med den /de som är intresserade av ett djur, vilka även får en genomgång av vad föreningen förväntar sig av de nya ägarna. Vi gör ofta hembesök i det blivande hemmet, men under pandemin är detta av naturliga anledningar begränsat. Efter detta får personen eller familjen i fråga, i samråd med våra medarbetare, välja ut ett lämplig djur. Kontrakt med Djurens Vänner villkor skrivs därefter innan djuret tas hem. Vi har även rätt att göra återbesök för att kontrollera att djuren mår bra i sina nya hem.

Katter

Alla katter som placeras avmaskas, ID-märks och kastreras innan de placeras ut i nya hem. Kattungar som är för unga för kastrering vid placeringen, kastreras i efterhand. Kostnaden för kastreringen betalas då av Djurens Vänner.
En avgift för att täcka delar av våra omkostnader tas ut i samband med placeringen av ett djur. För en katt är detta 1000 kr, eller 1.700 kr för de som placeras två och två.
Vill du ta hand om en katt? Fyll i en intresseanmälan via länken nedan.
 

För övriga frågor kontakta oss på 040-12 60 00 eller skane@djurensvanner.se

Smådjur

Smådjursavdelningen innefattar mest kaniner och marsvin, men vi har även hamstrar, olika fåglar och andra djur inne med jämna mellanrum.
Alla kaniner som placeras avmaskas, öronmärks och kastreras innan de placeras ut i nya hem.
En avgift för att täcka delar av våra omkostnader tas ut i samband med placeringen av ett djur. För en kanin är detta 750 kr, eller 1.200 kr för de som placeras två och två. Marsvin kostar 400 kr och hamstrar 100 kr.
Vill du ta hand om ett smådjur? Fyll i en intresseanmälan via länken nedan.
 

För övriga frågor kontakta oss på 040-12 60 00 eller skane@djurensvanner.se

 

Hundar

När det gäller hundar har vi sedan hösten 2016 ett samarbete med Hundstallet Skåne, som numera delar våra lokaler i Kyrkheddinge. Hundstallet handhar alla hundärenden, vare sig du vill lämna in eller ta hand om en hund.
Hundstallet Skåne: 040-62 36 500
Hemsida

 


Agria sponsrar Djurens Vänner Skåne ekonomiskt genom varje nytecknad katt-, hund- eller smådjursförsäkring.
Försäkra ditt djur via vårt ombud hos Agria: Acki Görborn Erlandsson, 0708-10 67 71

Baloo

Ras: Huskatt
Ålder: Ca 7 år
Kön: Hane
Beskrivning:

Baloo är en trevlig, pratsam och bestämd kille. Han kelar gärna, men när han är färdig berättar han det med en tydlig, men snäll, tillsägning. Han kan också tycka att det är trevligt att sitta i knät en stund.

Baloo klarar det nog det mesta, men ska gärna bo hos någon med viss kattvana.

Bissy

Ras: Huskatt
Ålder: 1 år
Kön: Hona
Beskrivning:

Bissy är en liten och söt, men lite blyg. Hon behöver tid på sig för att känna sig trygg, men får hon bara tid, så visar hon snart sitt rätta jag.

Hiro

Ras: Huskatt
Ålder: 1 år
Kön: Hane
Bakgrund:


Beskrivning:

Hiro är en social och gosig katt, förutsatt att han känner sig trygg i son miljö och med människorna i den.

Hiro vill bo i en lugn och trygg miljö, ed några få stabila människor. Då tror vi att han kan blomma ut till sitt bästa jag.  Han vill helst inte bo med andra katter eller små barn.

Misan

Ras: Huskatt
Ålder: Ca 2 år
Kön: Hona
Beskrivning:

Misan är en väldigt rolig och aktiv katt som alltid har något hyss för sig. Hon undersöker gärna nya grejer,  vilket underlättas av det faktum att hon har lärt sig att öppna dörrar.

Misan myser gärna, men hon har integritet och uppskattar inte att bli buren eller fasthållen, därför ska hon helst inte bo med små barn.

 

Pricken

Ras: Huskatt
Ålder: ca 8
Kön: Hona
Beskrivning:

Pricken är en katt som kräver mycket kärlek. Hon älskar att kela och vill helst sitta i någons knä – gärna alltid.

Hon är allergisk mot kvalster och får medicin för detta. Troligen kommer hon alltid att behöva medicin.

Pricken vill gärna bo hos någon med mycket tid och kärlek och gärna någon som har vana vid att ge katter medicin.

Smurfan

Ras: Huskatt
Ålder: Ca 6 år
Kön: Hona
Beskrivning:

Smurfan är en väldigt social och kelen katt. Hon vill ha kärlek mest hela tiden och sitter gärna nära eller i knät. Hon kan dock vara lite känslig för nya saker eller när det händer mycket omkring henne.

Smurfan vill bo i ett lugnt och tryggt hem, som ensamkatt.

Svarto

Ras: Huskatt
Ålder: Ca 3 år
Kön: Hane
Beskrivning:

Svarto är en trevlig kattkille som är snäll mot alla människor. Han föredrar att få en egen matte, då han är lite osäker på om män verkligen är snälla. Med lite tid kan han nog också vänja sig vid att också ha en husse.  Han fick länge bo kvar med sin mamma och ett syskon, men när det blev för många katter i huset, så blev Svarto övergiven. Länge fick han gå ute och letade mat och husrum lite överallt, men ingen ville ta hand om honom. När han kom till djurhemmet var han ledsen och rädd för människor, då han råkat ut för stenkastning, sparkar och fått hela vattenspannar över sig.  Nu är han glad och positiv, men fortfarande lite försiktig.
Hans vänstra öga rinner lite och måste torkas rent varje dag.

Tippen, Blixten, Tiger och barnen

Ras: Marsvin
Ålder: Ung
Kön: Hanar och hona
Beskrivning:

Tippen, Blixten och Tiger (hona) söker hem med marsvinskompisar. Tippen, Tappen och Blixten är färdiga att flytta, men Tiger måste stanna hos oss ett tag till. Tippen och Tiger kommer bra överens, men Tappen skulle gärna vilja bo med en annan snäll hona. De är kastrerad. Alla har de blivit övergivna och upphittade innan de kom till djurhemmet.

Tappen har fått ett nytt hem med en ny kompis och trivs mycket bra där.

Tiger överraskade oss plötsligt med att nedkomma med fyra små marsvinsbarn, två honor och två hanar. Dessa är snart klara att åka till nya hem.

Truls

Ras: Huskatt
Ålder: Ca 7 år
Kön: Hane
Beskrivning:

Truls är en lite blyg katt med stor personlighet.
Han älskar att sträcka ut sig på rygg, med benen i vädret, och att krypa in under mattor och filtar och smyga på omvärlden. Hans bästa vän är fjädervippan, som han kan leka med hela dagarna.
Han är kelig och mysig och om det är en människa han litar på, gillar han att bli kliad på magen.