Hemlösa djur

Djur som söker hem

Hur går det till att ta hand om ett djur?

En kortare intervju görs med den /de som är intresserade av ett djur, vilka även får en genomgång av vad föreningen förväntar sig av de nya ägarna. Vi gör ofta hembesök i det blivande hemmet, men under pandemin är detta av naturliga anledningar begränsat. Efter detta får personen eller familjen i fråga, i samråd med våra medarbetare, välja ut ett lämplig djur. Kontrakt med Djurens Vänner villkor skrivs därefter innan djuret tas hem. Vi har även rätt att göra återbesök för att kontrollera att djuren mår bra i sina nya hem.

Katter

Alla katter som placeras avmaskas, ID-märks och kastreras innan de placeras ut i nya hem. Kattungar som är för unga för kastrering vid placeringen, kastreras i efterhand. Kostnaden för kastreringen betalas då av Djurens Vänner.
En avgift för att täcka delar av våra omkostnader tas ut i samband med placeringen av ett djur. För en katt är detta 1000 kr, eller 1.700 kr för de som placeras två och två.
Vill du ta hand om en katt? Fyll i en intresseanmälan via länken nedan.
 

För övriga frågor kontakta oss på 040-12 60 00 eller skane@djurensvanner.se

Smådjur

Smådjursavdelningen innefattar mest kaniner och marsvin, men vi har även hamstrar, olika fåglar och andra djur inne med jämna mellanrum.
Alla kaniner som placeras avmaskas, öronmärks och kastreras innan de placeras ut i nya hem.
En avgift för att täcka delar av våra omkostnader tas ut i samband med placeringen av ett djur. För en kanin är detta 750 kr, eller 1.200 kr för de som placeras två och två. Marsvin kostar 400 kr och hamstrar 100 kr.
Om du vill ta hand om ett smådjur kontakta oss på 040-12 60 00 eller skane@djurensvanner.se

Hundar

När det gäller hundar har vi sedan hösten 2016 ett samarbete med Hundstallet Skåne, som numera delar våra lokaler i Kyrkheddinge. Hundstallet handhar alla hundärenden, vare sig du vill lämna in eller ta hand om en hund.
Hundstallet Skåne: 040-62 36 500
Hemsida

 


Agria sponsrar Djurens Vänner Skåne ekonomiskt genom varje nytecknad katt-, hund- eller smådjursförsäkring.
Försäkra ditt djur via vårt ombud hos Agria: Acki Görborn Erlandsson, 0708-10 67 71

Akilles

Ras: Husakatt
Ålder: 2 år
Kön: hane
Beskrivning:

Akilles är en katt som från början när han kom in var väldigt rädd av sig, han har dock gjort en enorm resa och har nu blivit en riktig knäkatt. Han kan fortfarande vara lite avvaktande med nya människor, men inte rädd. Så länge man tar det lugnt och sansat kommer han snabbt fram och hälsar och kelar.

Akilles har allergier och vi håller för tillfället på att lista ut hur hans framtida behandling kommer att se ut. Det här kommer troligtvis ta några månader till att fastställa, så han är inte riktigt redo för placering än.

När det väl är hans tur att hitta ett hem vill han gärna bo i ett hem utan små barn.

Demi och Grande

Ras: Husakatt
Ålder: ca 1 år
Kön: Hona och Hane
Beskrivning:

Demi och Grande är ett syskonpar som trivs bra tillsammans och därför kommer att placeras i samma hem.

Båda två är väldigt sociala, både kelna och busiga, och gillar att “vara med” rent allmänt. De är bra på att underhålla varandra och galopperar ofta fram och tillbaka och jagar bollar, eller varandra, sen slocknar de på soffan. Demi gillar att krypa in under filtar, medans Grande gärna sträcker ut sig raklång ovanpå.

Demi

Grande

Helga

Ras: Huskatt
Ålder: 2-4 år
Kön: Hona
Beskrivning:

Säg hej till Helga!
.
Helga är en speciell kattdam som nog inte passar vem som helst. Hon har mycket integritet, och en nypa humör, och tolererar inte att hanteras hur som helst. Utöver det här är hon dock väldigt social, hon är en sådär katt som gärna vill vara med hela tiden, men på lite avstånd. När det humöret slår henne tycker hon även att det är väldigt mysigt att kela, men det kräver en person med kattvana som är villig att lära sig när, var och hur mycket kel som är lagom.
.
Helga busar gärna också, både med spön och bollar, hon apporterar även bollar när hon känner för det

Misan

Ras: Huskatt
Ålder: Ca 2 år
Kön: Hona
Beskrivning:

Misan är en väldigt rolig och aktiv katt som alltid har något hyss för sig. Hon undersöker gärna nya grejer,  vilket underlättas av det faktum att hon har lärt sig att öppna dörrar.

Misan myser gärna, men hon har integritet och uppskattar inte att bli buren eller fasthållen, därför ska hon helst inte bo med små barn.