Vår adoptionsprocess

Hos Djurens Vänner är vi fast beslutna att ge varje djur den bästa möjliga chansen till ett lyckligt och hälsosamt liv. Vi tycker det är viktigt att de djur vi tar hand om hamnar hos rätt familj direkt. Därför lägger vi ner stor omtanke i vår adoptionsprocess.

Intervju

Det börjar med en intervju. Denna diskussion hjälper oss att förstå vad ni har för förväntningar på ett djur, hur er livsstil ser ut och vilket typ av hem ni kan erbjuda. Vi kommer också att prata om vad vi förväntar oss av er som ansvarsfulla djurägare. Vi finns till för att guida er och besvara era frågor oavsett om ni haft djur tidigare eller om detta blir ert första.

Hembesök

Nästa steg i processen är hembesöket. Detta ger oss möjlighet att säkerställa att ditt hem är en trygg och lämplig miljö för djuret.

Val av djur

När intervjuerna är klara och ert hem har godkänts, kommer ni få möjlighet att besöka djurhemmet och träffa djuren för att se om detr finns någon ni klickar med. Vi känner våra djur väl och kan ge råd om vilka djur som kan passa bäst med era livsstilar och personligheter. Ni får också möjlighet att komma hit till hemmet för att träffa djuren.

 

Kontrakt och Avgift

Innan djuret kan flytta till sitt nya hem, skrivs ett kontrakt där ni godkänner Djurens Vänners villkor för adoption. Det finns också en avgift som hjälper till att täcka några av våra omkostnader för att ta hand om djuren. För katter är denna avgift 1500 kr, eller 2000 kr för de som placeras två och två. För en kanin är kostnaden 1200 kr och placeras de två och två är kostnaden 1500 kr.

Vad kan ni förvänta er av oss?

Alla katter som vi adopterar ut är avmaskade, ID-märkta, fullvaccinerade och kastrerade. Kattungar som är för unga för kastrering vid placeringen kastreras i efterhand och kostnaden för kastreringen betalas av Djurens Vänner. Våra djur besöker alltid veterinär och blir undersökta. Vi placerar aldrig ut sjuka individer.

Efter adoptionen

Vår omsorg sträcker sig långt bortom själva adoptionsprocessen. Vi behåller rätten att göra återbesök för att säkerställa att djuren mår bra i sina nya hem. Vi har också en öppen kommunikationslinje med våra adoptivfamiljer, och vi välkomnar varmt uppdateringar om hur djuren mår i sina nya hem. Att se ett tidigare hemlöst djur trivas i ett kärleksfullt hem ger oss en enorm glädje och bekräftar varför vi gör det vi gör!

Se ett urval av våra hemlösa djur här