Här kan du som är intresserad av att ta hand om en av våra hemlösa katter fylla i en intresseanmälan. Var noga med att fylla i dina uppgifter ordentligt och se till att kontaktuppgifterna stämmer, så att vi lätt kan kontakta dig.
Vi gör vårt bästa för att höra av oss så snabbt som möjligt, men ibland kan det ta några dagar.

Hur går det till att ta hand om en katt?

En kortare intervju görs med den/de som är intresserade av ett djur, vilka även får information om hur vi jobbar inom Djurens Vänner vid omplaceringar.  Vi gör hembesök i det blivande hemmet. Efter detta får personen eller familjen i fråga, i samråd med våra medarbetare, välja ut en lämplig katt. Ett kontrakt med Djurens Vänner skrivs därefter innan katten tas hem. Vi har även rätt att göra återbesök för att kontrollera att katten mår bra i sitt nya hem. Läs mer om adoptionsprocessen här.

Alla katter som placeras avmaskas, ID-märks och kastreras innan de placeras ut i nya hem. Kattungar som är för unga för kastrering vid placeringen, kastreras i efterhand. Kostnaden för kastreringen betalas då av Djurens Vänner.
En avgift för att täcka delar av våra omkostnader tas ut i samband med placeringen av ett djur. För en katt är detta 1500 kr, eller 2000 kr för de som placeras två och två.

Tack för att du vill hjälpa en hemlös katt till ett nytt liv – nu är det dags att fylla i intresseanmälan nedan!
OBS: Vi kommer i de flesta fall att svara er via det telefonnummer ni anger.

Intresseanmälan för katt

  Har du haft katt tidigare?
  JaNej

  Finns det andra djur i hushållet?
  NejKattHundGnagareFågel

  Finns det barn i hushållet. Om JA, i vilka åldrar?
  Inga barn0 – 5 år6 – 10 år11 – 15 år16 år –