Så här såg gården ut när vi köpte den, men nu förändras den efter hand, både på insida och utsida!​

Så här såg gården ut när vi köpte den, men nu förändras den efter hand, både på insida och utsida!​

Föreningens djurhem

Den 6 juni 2015 var det äntligen dags för Djurens Vänner att slå upp dörrarna till det nyöppnade djurhemmet

Gården, som ligger i Kyrkheddinge utanför Staffanstorp, bestod från början av två långa stallbyggnader samt ett separat bostadshus. Det har legat mycket hårt arbete om många timmars arbete både från föreningens entusiaster och olika byggfirmor för att nå fram. Men vi kan nu stolta visa upp ett mycket fint och välplanerat djurhem.

Djurhemmets syfte är att ta emot hemlösa och övergivna djur för att sedan hitta nya bra hem till dem. Innan djuren placeras ses de över så att de är friska och har de vaccinationer som behövs. Alla katter och kaniner kastreras även innan placering.

Djurhemmet är också en möjlighet för föreningen att visa upp sin verksamhet och sprida information om djur och djurhållning. Öppet Hus hålls året runt för besökare, men även andra evenemang förekommer. Loppmarknader, Djurens Dag och olika föreläsningar är exempel på sådana evenemang.

Här kommer många djur att ha sitt tillfälliga hem i framtiden! Fast det ska göras mycket innan dess.

En av stallbyggnaderna som den såg ut innan föreningen påbörjade sitt arbete.

Katter

På katternas avdelning finns en separat karantän där alla katter får vistas de första veckorna på djurhemmet. Efter det får de flytta in i en av de två kattavdelningarna, där de bor i väntan på ett nytt hem. Katterna har tillgång till att gå ut i uteboxar både när de bor i karantänen och när de flyttats vidare. Här kan de kan njuta av solen och den friska lantluften!
Det finns även ett speciellt rum för mammor med ungar. Detta rum ligger avskilt från de andra, så att honorna får vara lugn och ro tillsammans med sina ungar.

Hundar

Hundarnas del är indelad i två olika avdelningar, där samtliga kan ges möjlighet att gå ut i separata utegårdar i olika storlekar beroende på ras och antalet hundar som sitter tillsammans.
Även hundarna har en separat avdelning som är tänkt att kunna ge en tik och hennes valpar avskildhet från de andra hundarna på djurhemmet. Sedan 2016 har Djurens Vänner ett samarbete med Hundstallet som för närvarande innehar dessa lokaler.

Smådjur

Djurhemmets smådjursavdelning innebor oftast av kaniner och marsvin, men kan även ta emot andra smådjur som t ex hamstrar, chinchillor och olika burfåglar. Inne hos smådjuren finns även ett mindre rum som används som karantän.

Övriga utrymmen

På djurhemmet finns även flera andra utrymmen som t ex undersökningsrum, kontor, verkstad och ett stort konferensrum. Här håller föreningen sina möten och informationsträffar, samt bjuder in intressanta föreläsare. Konferensrummet kan även lånas ut till andra organisationer.

Här kommer många djur att ha sitt tillfälliga hem i framtiden! Fast det ska göras mycket innan dess.

En av stallbyggnaderna som den såg ut innan föreningen påbörjade sitt arbete.

Sponsra vårt djurhem

Vi söker alltid både privatpersoner och företag som vill donera eller stödja djurhemmet och vår verksamhet.

PRIVATPERSONER
Som privatperson kan du hjälpa oss på många sätt! Till exempel:
• Adoptera ett djur. Klicka här för mer info!
• Bli medlem. Klicka här för mer info!
• Donera pengar. Klicka här för mer info!
• Donera saker till verksamheten. Klicka här för aktuell önskelista!
• Donera saker till våra loppisar
• Hjälpa till som ideell.

FÖRETAG
Som företag är man givetvis mer än välkommen att donera ett bidrag till oss. Men man kan dessutom hjälpa oss rent praktiskt eller kanske med saker man har i sin verksamhet. Klicka här för mer info!
Alla företag som sponsrar läggs upp som sponsorer här på hemsidan. Det finns även andra saker att få synlighet på djurhemmet eller på andra sätt inom vår förening. Kontakta Fredrik Malmgren för mer information och diskussion kring detta.