10 mars, 2022

MÅNADENS NYHETSBREV

Djurens Vänner Värnamo

Välkommen till månadens nyhetsbrev från Djurens Vänner Värnamo. Den här månaden har vi massor av nyheter att berätta om. Fortsätt läs nedan.

Hälsningar,  Djurens Vänner Värnamo

VÅRT ARBETE UNDER FEBRUARI MÅNAD

INFÅNGNINGAR

 • Vi fångade in en kisse som var kvar i stallet utanför Värnamo.
 • Försök att fånga katt i en liten ort utanför Värnamo. Blev tomma fällor idag tyvärr.
 • Idag planerades infångning på gården i Svenarum. 9 katter skulle vi hämta varav 5 st som Stockholms katthem hjälper oss med. Tyvärr visade det sig att det fanns fler katter än vi trodde. 12 st fångade vi innan dagen var över. 7 st är nu i vårat karantänhem och 5 st i Stockholm. Vad vi vet finns där 2 kvar så fortsättning följer.
 • En kvinna ringer om en katt i ett garage i Gislaved. Vi rycker ut och hämtar honom. Nu är han i ett jourhem medans vi letar ägare. Han är döpt till Valter.
 • Ett samtal från en kvinna i Gislaved. En liten hankatt hade kommit till dom i våras förra året. Dom har matat honom och sett till att han har värme och skydd för väder och vind. Tyvärr går han inte ihop med deras katter så vi ska försöka hjälpa honom.
 • Samtal om förvirrad katt i Smålandsstenar. Eva och Ann-Sofie åker och kollar.
 • Den förvirrade kissen i Smålandsstenar fångades in under natten och landar idag i ett av våra jourhem. Kissen är en långhårig och väldigt tovig katt. Men helt tam. Vi kommer ge hen den vård den behöver och under tiden leta ägare.
 • En liten kisse som fångades i Nässjö fick komma in i ett av våra karantänhem. Upphittaren döpte hen till Tesla.

SJUKDOMAR & ANNAT

 • Mille har varit lite låg ett par dagar och inte riktigt velat äta så han fick följa med till veterinären också. Det visade sig att han var kraftigt förstoppad och blev inlagd på dropp och lavemang..typ. Efter några timmar fick han åka hem med en hyfsat fungerande mage. Vi får fortsätta hålla koll på honom.
 • Skrållan har varit lite hängig efter kastreringen i fredags. Vill inte riktigt äta heller så hon fick ett återbesök hos veterinären idag. Hon fick lite starkare smärtstillande samt en aptitstimulerande tablett. Allt såg bra ut annars.
 • Batman blir behandlad för öronskabb.
 • Smaragd har svårt att andas. Blir akutresa till veterinären. Smaragds lungor är fulla med vätska. Det tas blodprov, röntgen mm. I nuläget hittar vi inte orsaken så Smaragd får komma med hem med vätskedrivande medicin.

TRÅKIGA NYHETER

 • Estrid och Magda som adopterades ut i okt-20 får komma tillbaka till oss idag. Ibland händer saker i livet man inte kan förutse.
 • Baloo, som vi fick in från ett hem som hade övergivit honom, var full med hagel över hela kroppen. Hagel som hade skjutit sönder hans tassar som sedan läkt ihop fel. Han hade väldigt ont och morrade när han gick. Vi har pratat med 2 olika veterinärer som har tittat på hans röntgenbilder. Vi har försökt att smärtstilla honom under 2 veckor. Inget hjälper och att operera ut haglen går inte. Vi tog idag det tunga beslutet att låta denna vackra lilla pojke få somna in. Det känns så onödigt att denna stackars katt skulle få ett kort liv pga idioter som förmodligen gjort honom skada för sitt eget nöjes skull.

GLADA NYHETER

 • Vi blir kontaktade av en kvinna som hittat en katt. Vi åker dit och kollar chip. Kissen är chippad och registrerad. Katten bor ca 4-5 km från upphittaren och en nöjd ägare hämtar hem sin katt samma kväll.
 • Vi har haft ett lotteri på ett klösträd. Lycklig vinnare blev Magdalena Andersson. Grattis ännu en gång!
 • Vi stod på loppisen i Kärnan. Tack till alla som handlar av oss.

Kastrerade, vaccinerade och chippade katter

Torsten, Carl, Disney, Hjalmar, Max, Axel, Stefan,

Montana, Fritz och Batman.

Kastrerade katter

Maxine, Märta och Sally, Jimmy, Anna, Magdalena, Valter (som visade sig vara en Skrållan) och Mille. 

Kastrerade och vaccinerade katter

Lufsen och Gerd.

Chippade och vaccinerade katter

Jimmy, Skrållan, Magdalena, Anna, Lufsen,  Gerd

Vaccinerade katter

Smule.

Andra vaccination

Alice och Uffe, Hope, Cindy och Naya.

TINGADE KATTER

Majken, Diamant, Piff, Puff, Torsten, Montana och Carmezita.

ADOPTERADE KATTER

Tegel, Musse, Majken, Trulls, Fritz, Sally, Milo, Astrid, Benjamin och Lufsen.

TRÄFFA OSS I MARS MÅNAD

Vi kommer vara på följande ställen kommande månad:

12/3-22 Megaloppis Huskvarna kl 10-14:00

12/3-22 Loppis i Kärnan, Värnamo kl 09-15:00

19/3-22 Husdjursdag, Granngården Värnamo kl 10-15:00

26/3-22 Loppis i Kärnan, Värnamo kl 09-15:00