Katter som behöver hem

Samtliga hem som är aktuella för att ta emot ett djur får hembesök och även en genomgång av vad föreningen förväntar sig av de nya ägarna. Avtal med Djurens Vänner villkor skrivs därefter innan djuret tas hem. Vi gör även återbesök för att kontrollera att djuren mår bra i sina nya hem.

Alla katter som placeras avmaskas, vaccineras, ID-märks och kastreras innan de placeras ut i nya hem. Kattungar som är för unga för kastrering vid placeringen, kastreras i efterhand. Kostnaden för kastreringen betalas då av Djurens Vänner.

En avgift för att täcka delar av våra omkostnader tas ut i samband med placeringen av ett djur. Du betalar 1.500 kr för en katt och 2.500 kr två katter.

Vill du ta hand om en katt?
Kontakta oss visa Facebook eller e-post varnamo@djurensvanner.se
Det går även bra att ringa oss på tel: 072-384 05 95

Bianca

Ras: Huskatt
Ålder: Ca 1 år
Kön: Hona
Beskrivning:

Det är inte alla katter som DV hjälper som är hemlösa. En del kommer från ställen där de haft tak över huvudet och även fått mat. Bianca kommer från ett sånt ställe. Det gick liksom överstyr så hon och ett antal katter fick hjälp av DV att flytta.

JOURHEMMET BERÄTTAR
Bianca heter denna lilla kattflickan. Hon är inte den framfusiga typen utan är ganska försiktig och stillsam av sig. Mot jourhemshusse är hon dock väldigt gosig. Hon vill vara nära honom i soffan, och på natten sover hon i hans säng. Ibland kan hon busa till det en liten stund med sin bror Rufus som hon tycker mycket om annars är det inte så mycket busande för denna kattflickan. När hon inte hänger med jourhemshusse eller sin bror så sitter hon gärna i fönstret och följer intresserat det som händer där utanför. I nuläget så äter lilla fröken enbart blötmat. Lådan sköter hon perfekt. När det kommer människor som hon inte känner då går hon undan en stund för att komma fram lite senare och nosa försiktigt på besökarna. När husse varit borta och kommer hem då möter hon honom och rullar på rygg framför hans fötter för att bli kliad och ompysslad.

Chaplin

Ras: huskatt
Ålder: 1,5 år
Kön: Hane
Beskrivning:

Chaplin är en lugn och trygg kisse. Han gillar att ligga på balkongen och chilla. Han är 1,5 år kastrerad, vaccinerad och chippad.

Digger

Ras: huskatt
Ålder: ca 1 år
Kön: Hane
Beskrivning:

Digger är en ettårig hane som önskar ett nytt hem. Han är kelig, pratsam och lugn till sättet. Leker om man leker med honom annars strosar han omkring och kollar vad du gör. Sover gärna på armen, burrar i håret och snarkar lite. Gillar inte bli buren men är gärna nära.

Ghandi

Ras: Huskatt
Ålder: Ca 1 år
Kön: Hane
Beskrivning:

dÄnnu en liten kattpojke vars start i livet kunde varit bättre. Ghandi föddes i hemlöshet av en mamma som heller inget hem hade.

JOURMATTE BERÄTTAR
Ghandi är bror till Tegel och pojkarna kom samtidigt. Denna pojken har kommit ut lite längre ur sitt skal. Han går att klappa lite försiktigt, han har även börjat att äta lite ur mattes hand. Han är inte rädd för röster, utan mera för rörelser. Ghandi har börjat att leka lite, men mat är i nuläget mera intressant. Han älskar mat. Han leker förstås med sin bror Tegel som han också tvättar och gosar med. Han tycker om att sitta i fönstret och titta ut.
Ghandi är klar för adoption.

Kajsa

Ras: Huskatt
Kön: Hona
Beskrivning:

Kajsa är fortfarande en rädd katt som springer och gömmer sig om möjligheten finns. Finns inte den möjligheten är hon klappbar. Dock är det väldigt otäckt uppe på huvudet. Hon är avvaktande till beröring.

Kajsa är ännu inte helt redo att flytta till sitt egna hem, men vi tror att hennes framtida hem bör vara kattvana sedan tidigare. Hon kommer bli en underbar katt när hon vågar lita på människor.

Luke

Ras: Huskatt
Ålder: <3 mån
Kön: Hane
Beskrivning:

Luke född 30/4 färdig för leverans helgen v 35, då de är vaccinerade och chippade. Vill flytta med Snoops.

Luna

Ras: Huskatt
Ålder: Ca 2 år
Kön: Hona
Beskrivning:

Finns det något hem för Luna?
Luna är en kastrerad, chippad och vaccinerad tjej på knappt 2 år.
Hon är inte världens största kelgris då hon helt enkelt har för mycket energi för att ligga still.
Hon vill ha möjlighet att gå ut och föredrar att vara ensam om din uppmärksamhet.
Det kostar 1500kr att adoptera katt från oss. Intresserad?
Skicka ett Pm till oss!

Mirja

Ras: Huskatt
Kön: Hona
Beskrivning:

Mirja: jag har inte haft en bra start på livet. Jag är otroligt intresserad av mat. Har inte fått så mycket innan plus att jag fött upp 2 ungar, Ayla och Akka. Vill gärna vara med där det händer saker. Jourmatte tycker att jag borde gå upp lite i vikt. Är väldigt snäll och lugn. Har varit hos veterinären så jag är chippad, vaccinerad och kommer att bli kastrerad snart.

Misho

Ras: Huskatt
Ålder: 2 år
Kön: Hane
Beskrivning:

Var tog husse vägen? Mannen som kattpojken bodde hos och som gav honom mat och ett varmt hus att bo. Han bara försvann. Kattpojken väntar, vandrar runt i kvarteret och tillbaka till huset. Ingen släpper in honom längre. Mannen har flyttat och lämnat honom kvar åt sitt öde. Hur ska han klara sig nu? Ingen mat och inget hem att bo i. Tur för honom att det finns grannar som börjar att mata honom så han slipper svälta.

I nästan ett år kommer pojken att vara hemlös. Grannarna som ger honom mat tror och hoppas i det längsta att mannen ska komma och hämta katten, men de hoppas förgäves. De kontaktar DV som tar in honom. Han är i gott skick eftersom han fått mat. Han visar sig vara en riktig kelgris. I början när han blev klappad så hoppade han till och blev rädd. Vid veterinärbesöket förstod man varför han gjorde så, hans öron vara igenproppade med öronskabb och vax. Han hade varit i stort sett döv därför hörde han inte när någon kom och klappade honom.

Jourhemsmatte berättar
Misho som den röd/vita pojken heter är en kraftig och välbyggd katt. Han är lugn och frimodig. Han gillar att ligga uppe i klösträdet, särskilt det som står på den innätade balkongen då han kan spana på det som händer utanför. Han leker lite ibland, spön är hans favorit just nu. Han tycker om när jourmatte kelar med honom fast hon får gärna undvika rumpan och magen. Den här lättsamma pojken äter helst torrfoder och lite blötmat. Som den fina pojken han är så sköter han toalettbesöken galant. Misho söker nu ett fantastiskt föralltidhem där han får den uppmärksamhet han så väl förtjänar. Det möter nog inga hinder att det finns en katt där redan. När han bott in sig i sitt nya hem så vill han gå ut och strosa runt lite.

Muddy

Ras: Huskatt
Ålder: 1 år
Kön: Hane
Beskrivning:

Klockan 04.00 går fällan igen och den helsvarta katten är nu i trygghet. Volontären kör katten de 8 milen (enkel väg) till jourhemmet i den tidiga morgontimman. Katten har setts vandra runt en industri i någon månad. Personen som ringer till DV har fått reda på att kattens ägare har flyttat utomlands och lämnat katten åt sitt öde. Den fina kattpojken som ändock är i bra skick får heta Muddy.

Han kommer till ett jourhem, och eftersom ingen ägare finns så blir han ganska omgående skjutsad till veterinär där han som alla DV:s katter får genomgå sedvanliga rutiner. Muddy är en snäll pojke som vill ligga i knät och som gärna sover i jourmattes säng hellre än att ställa till bråk med jourhemmets katt, fast ibland busar han till det lite förståss. Denna pojken han vet hur man för sig och sköter förstås lådan som sig bör.

Han är en väldigt kärleksfull katt och älskar sin jourmatte. Kärleken är besvarad så när Muddy flyttar till sitt föralltidhem så rinner tårarna på jourmatte. Till en början så funkar det bra i det nya hemmet, men efter ett par veckor måste Muddy flytta tillbaka till sitt jourhem för att någon i familjen blivit allergisk. Muddy söker nu sitt permanenta föralltidhem där han kan förgylla sina människors liv varje dag i veckan. I hemmet bör det inte finnas andra hankatter, för det gillar inte Muddy.  Innan han bott in sej så han kan gå ut på egen tass så kan han gå i sele för det har han fått träna på.

My

Ras: Huskatt
Kön: Hona
Beskrivning:

My är en försiktig katt som långsamt börjar förstå att vi tvåbenta inte är farliga. Hon börjar vara mer och mer på samma plats som oss och hon verkar relativt opåverkad av våra hundar. Från att ha fräst pch slagit mot oss med klorna ute har hon nu accepterat att man klappar henne, bara man kommer försiktigt fram. Hon har precis börjat spinna.

My skulle må bäst i ett lugnt hem, gärna med en lugn och trygg kompis.

Ness

Ras: Huskatt
Ålder: ca 3 mån
Kön: Hane
Beskrivning:

Ness är född i slutet på juni och är en blyg liten pojke som älskar att gosa. Lugn till sättet, sitter och tittar på när de andra busar men ibland får han sina ryck. Adopteras ut tillsammans med annan kattunge eller till hem där det finns katt sedan tidigare.

Orville

Ras: huskatt
Ålder: Ca 5 mån
Kön: Hane
Beskrivning:

Orville född 30/4, hans bästa kompis heter Rune och de bor tillsammans och gör allt tillsammans. Orville har lärt Rune hur man gör på toa och visar hur saker ska gå till eftersom Rune har fått klara sig själv alldeles för tidigt.

Rasmus

Ras: Huskatt
Ålder: ca 3 år
Kön: Hane
Beskrivning:

Den här dagen vet inte den hemlösa kattpojken att det är hans sista dag i hemlöshet. Han har traskat runt länge i villakvarteret från hus till hus och varit inne och stulit mat för katterna som bor där. I sin desperata jakt efter mat så har han även bråkat för att få all mat själv, och ofta har hans besök slutat med elaka ord och handlingar från de tvåbenta. Nu har han kommit till ett hus där han smyger in genom husets kattlucka, stjäl mat och även här bråkar han med husets katter. Trots detta så ser den vänliga kvinnan i huset till att hans liv får en vändning så även han ska få ett behagligt liv. Nu är hans ständiga jakt efter mat och sovplats över.

Rasmus får den ganska stora kattpojken heta. Han kommer till sitt första jourhem där han får känna på den behagliga känslan att aldrig behöva vara tom i magen, och att få många vänliga klappar av sin jourmatte. Dock så verkar han sakna något och får flytta till ett annat jourhem där det finns en annan jourhemskatt.
Husse i andra jourhemmet berättar att Rasmus redan från början var ganska lugn. Han verkar trivas med sin kattkompis. De ligger bredvid varandra i soffan och trivs i varandras sällskap, tjafsar obetydligt ibland men inga kravaller. Besökare som kommer hälsar han nyfiket på och stryker runt deras ben.
Denna 3-åriga kattpojke har inga större krav. Han är inte mycket för tjo och tjim. Förutom att slappa och sova i husses säng och på soffan så ägnar han sig gärna åt att sitta i fönstret och spana. Han gillar att kela med sin jourhusse. Det mest intressanta Rasmus vet är att titta på när husse lagar mat. När maten är klar så undersöker han den men det är inte alls säkert att han provsmakar. Däremot så äter han både torrfoder och blötmat som serveras. Sin låda sköter han med perfektion. På nätterna sover han lugnt, gärna i fotänden i husses säng. Rasmus är helt enkelt en ganska okomplicerad kille nuförtiden när han har mat i magen och någon som bryr sig om honom.
Nu har Rasmus kattkompis flyttat. Tiden är nu kommen för att även fina Rasmus äntligen ska få komma till sitt föralltidhem. Han vill nog helst flytta till en gård där det förstås finns en snäll kattkompis, och där han på sikt kan få gå ut och promenera omkring.

Han är kastrerad, vaccinerad och chippad.

Rose-Marie

Ras: huskatt
Ålder: 1,5 år
Kön: Hona
Beskrivning:
Rose-Marie. 1,5 år ej kastrerad än. Behöver mycket tid och tålamod då hon inte litar på människor än.

Rufus

Ras: Huskatt
Ålder: Ca 1 år
Kön: Hane
Beskrivning:

Denna kattpojken föddes inte i hemlöshet. Han hade tak över huvudet och mat för dagen. Miljön där han bodde var dock inte bra så DV hämtade Rufus som kattpojken heter och ytterligare några katter.

JOURHEMMET BERÄTTAR
Rufus lever sitt liv till synes bekymmersfritt. Denna fina pojken är snäll, lekfull, kelsjuk och väldig nyfiken. Han spenderar sina dagar med jourhusse och sin syster Bianca vilka han tycker mycket om. Han tycker om att leka, favoriten är leksaksspöet. Han tycker om att sitta i fönstret tillsammans med sin syster Bianca och spana på det som händer utanför. En annan favorit är att ligga i husses knä. Han sover även hos husse, men om syrran ligger där när han kommer in så lägger han sig i soffan av någon anledning. Kommer där besökare så har han inga bekymmer med det utan går nyfiket fram och scannar av dem. Han älskar mat, både blötmat och torrfoder. Höjdpunkten är när han kan stjäla syrrans mat när hon inte ätit upp och husse inte hunnit plocka undan den. Lådan sköter han förstås bra. Han gör som syster Bianca när husse kommer hem, slänger sig på rygg för han bara älskar när husse kelar med honom.

Rune

Ras: Huskatt
Ålder: Ca 3 mån
Kön: Hane
Beskrivning:

Rune, född 30/6-21 en underbar liten varelse som törstar efter närhet och kärlek. Han älskar att leka o busa men ligger gärna i knäet och vill vara med överallt. Hans bästa kompis heter Orville och de bor tillsammans och gör allt tillsammans. Orville har lärt Rune hur man gör på toa och visar hur saker ska gå till. Rune har fått klara sig själv alldeles för tidigt. Nu är han snart redo för att flytta till sitt föralltid hem.

Sandy

Ras: huskatt
Ålder: ca 2 år
Kön: Hona
Beskrivning:

Sandy, född 2019-08-01. Kom till jourhemmet som dräktig. Födde en liten go kille 5 dagar senare. Har visat att hon är en fantastisk mamma. När Zombie inte orkade ta hand om sina bebisar var Sandy där och tog dem till sitt hjärta och skötte dem som sina egna. Även när lilla goa Sara kom in så välkomnade Sandy henne. En katt med stort hjärta, men även med stor integrigitet. Sandy har svårt att lita på människor och behöver få ta det i sin takt. Älskar att bli klappad, men man behöver lära sig läsa av henne. Detta är en dam som nog aldrig kommer bli en knäkatt, men absolut en kär familjemedlem.  Hon är van vid barn. Vill gärna komma till samma hem som Zeb.

Sanna

Ras: Huskatt
Ålder: Ca 1 år
Kön: Hona
Beskrivning:

Den dräktiga kattflickan har ingen som bryr sig om henne, och har förmodligen aldrig haft. Hon vandrar runt där i snålblåsten ute på den skånska landsbygden. Livet har aldrig varit särskilt lätt för henne. Livet skulle heller inte blivit lättare för henne då kattflickan väntade smått. Nu hade denna flickan tur, hon får inte bara ett namn, Sanna, hon får också uppmärksamhet som leder till att några människor fångar in henne och några andra missar. De blir skjutsade till DV Värnamo som placerar ut Sanna och de andra missarna i jourhem.

JOURHEMMET BERÄTTAR

Jourhemsmatte berättar att familjen varit jourhem innan, dock aldrig till skyggisar. Familjen beslutar ändå med stöd från DV att öppna sitt hem för Sanna. Matte berättar att de tar det extremt försiktigt eftersom de är rädda att stressa henne särskilt med tanke på att hon väntar småttingar. Med stor försiktighet så tar de sig an henne. Hon är väldigt skygg i början och flyr när matte kommer in i Sannas rum, hon gömmer sig bakom allt som man kan gömma sig bakom. Toan tror hon är en liggplats, sina toalettbestyr gör hon på en madrass. Matte slänger snart bort madrassen och då förstår Sanna vad sandlådan är till för. Efter några veckor i jourhemmet så nedkommer Sanna med fyra bebisar. Hon sköter nedkomsten av sina små precis som en kattmamma ska. Matte berättar att jourhemmet får handskas med kattungarna som de vill, det bekymrar inte Sanna. Själv vill dock inte Sanna bli klappad ännu, men hon flyr inte heller. Matte kan vara några decimeter från henne utan att hon sticker iväg. Det har också varit människor och tittat på småttingarna, men det bekymrar inte heller kattmamman. Det är det där sista steget att få klappa Sanna som är kvar i socialiseringen. Jourhemsmatte säger att hon tror att om Sanna varit i ett jourhem där det finns erfarenhet av skyggisar så hade det gått att klappa Sanna nu. Matte berättar att de inte sett Sanna leka, men när de inte är i rummet kan de höra leksaker rulla på golvet, och de hör hur mamma Sanna pratar med sina små älsklingar. Jourhemsmatte pratar varmt om Sanna och tror att hon kommer bli en kär kattflicka i sitt kommande föralltidhem.

Signe

Ras: Huskatt
Ålder: Ca 3 mån
Kön: Hona
Beskrivning:

Signe född 17/6 och klar för adoption i mitten av oktober när hon fått andra vaccinationen. Lite försiktig men jättesnäll och hon behöver mycket närhet och kärlek så självförtroendet växer. Hon är syster med Stella och Stina.

Snoops

Ras: huskatt
Ålder: <3 mån
Kön: Hane
Beskrivning:

Snoops, född 30/4, färdig för leverans helgen v 35, då han är vaccinerad och chippad. Vill flytta med Loke.

Stella

Ras: Huskatt
Ålder: Ca 3 mån
Kön: Hona
Beskrivning:

Stella född 17/6 och klar för adoption i mitten av oktober när hon fått sin andra vaccination. Stella är väldigt blyg och behöver jobbas med så hon vågar lita på oss tvåbenta. Är nyfiken på vad som händer men backar om det blir för stökigt. Mycket kärlek och närhet så kommer hon att blomma ut snart. Hon är syster till Stina och Signe.

Stina

Ras: Huskatt
Ålder: Ca 3 mån
Kön: Hona
Beskrivning:

Stina född 17/6 och klar för leverans i mitten på oktober efter andra vaccinationen. Stina är en nyfiken liten tjej som gärna är med när det är dags för lek o bus. Hon är syster till Stella och Signe.

Tegel

Ras: Huskatt
Ålder: Ca 1 år
Kön: Hane
Beskrivning:

Här är kattpojken för dig som har tid, tålamod och kärlek i överflöd. Denna lilla pojken föddes ute av en hemlös mamma. Starten kunde varit bättre. Han hade ändock tur som fick komma in i värmen.

Sedan han kom in i första jourhemmet har han lugnat sig lite och börjat bli lite nyfiken på livet. Han älskar att leka med sina leksaksmöss och han älskar mat och äter allt som serveras. Skålarna ska vara tomma, kanske för han svultit när han levde ute. Tegel är inte rädd för ljud. När jourhemmet hade hantverkare hemma som gick på taket och klättrade på stegen utanför så satt han i fönstret och undrade nyfiket vad det var för något. Det är rörelser som han reagerar på, när matte pratar med honom så bryr han sig inte. Kanske skulle Tegel behöva bo med en lugn och stabil katt som kan visa honom ut ur sitt skal. Nu har Tegel fått flytta till Jourhemmet Kattrehabilitering för att få hjälp den sista biten till ett tryggt liv.