Katter som behöver hem

Samtliga hem som är aktuella för att ta emot ett djur får hembesök och även en genomgång av vad föreningen förväntar sig av de nya ägarna. Avtal med Djurens Vänner villkor skrivs därefter innan djuret tas hem. Vi gör även återbesök för att kontrollera att djuren mår bra i sina nya hem.

Alla katter som placeras avmaskas, vaccineras, ID-märks och kastreras innan de placeras ut i nya hem. Kattungar som är för unga för kastrering vid placeringen, kastreras i efterhand. Kostnaden för kastreringen betalas då av Djurens Vänner. Alla våra katter är försäkrade i Svedea.

En avgift för att täcka delar av våra omkostnader tas ut i samband med placeringen av ett djur. Du betalar 1.500 kr per katt.

Vill du ta hand om en katt?
Kontakta oss visa Facebook eller e-post varnamo@djurensvanner.se
Det går även bra att ringa oss på tel: 072-384 05 95

Albert

Ras: Huskatt
Ålder: Född maj 2020
Kön: Hane
Beskrivning:

Hej!
Mitt namn är Albert.
Jag är född i maj 2020 och jourhemmet brukar kalla mej för ”Charmtrollet Albert” .
Precis som mina andra tasskompisar här på djurens vänner så letar jag också efter mitt för-alltid-hem.
Jag önskar att få komma till ett lugnt hem, gärna utan mindre barn då jag fortfarande blir osäker om det är för mycket stim och stojj.
Att bli klappad o kliad bakom öronen är väldigt skönt. Bland det bästa jag vet är att få ligga nära i soffan eller sängen o bli klappad.
Jag tycker om att vara med men jag vill också ha en trygg och lugn plats när jag känner att det blir för mycket runt omkring.
Som ni förstår så är jag lite osäker i mej själv men jourmatte säger att jag växer för varje dag som går. Jag önskar mej ett hem som har tiden till att fortsätta låta mej växa och utvecklas, men framförallt ger mej mycket kärlek och omtanke!

Självklart är jag kastrerad, vaccinerad, chippad och försäkrad.

Med varma tass-hälsningar, Albert.

Alona

Ras: Huskatt
Ålder: Född nov 2021
Kön: Hona
Beskrivning:

Den här lilla tjejen tog sig in i en lägenhet och gömde sig bakom tvättmaskinen, DV åkte och hämtade henne, det visade sig att hon hade kraftig livmoderinflammation och hon blev akut opererad. Hon har troligtvis fått klara sig på egen tass innan hon kom in i tryggheten. Jourhemmet jobbar med att försöka vinna hennes förtroende och det går framåt för varje dag.
Hon kommer vara kastrerad, chippad, vaccinerad och försäkrad i Svedea när hon är redo att flytta.

Anton

Ras: huskatt
Ålder: född jan 2022
Kön: hane
Beskrivning:
Upphittad 24-07-23 i Anderstorp. Kastrerad, Vaccinerad, Försäkrad i Svedea
Helsvart huskatt. Är ganska rädd för människor och höga ljud. Är i ett jourhem i Huskvarna. Äter bra och går på lådan. Inte rädd för andra katter.

Beth

Ras: huskatt
Ålder: född maj 2023
Kön: hona
Beskrivning:

Beth kom till Djurens vänner tillsammans med sina syskon då dom skulle avlivas. Som sin syster Eliza är hon skeppskatt vilket betyder att hon har 6 tår på sina tassar. Hon är ganska försiktig än så länge, men det kommer med tiden när hon upptäcker att vi människor är ganska snälla. Hon kommer vara chippad och vaccinerad när hon flyttar. Hon är försäkrad i Svedea.

Bubba

Ras: huskatt
Ålder: född juni 2023
Kön: hona
Beskrivning:

Bubba är en supermysig liten tjej. Vill gosa och busa hela tiden. Ligger gärna i famnen och myser. Hon hittades vid en mataffär i centrala Värnamo. Hon blir stressad i andra kattungar närhet så man kan undra vad hon varit med om. Hon kommer vara chippad och vaccinerad när hon flyttar. Hon är försäkrad i Svedea.

Dolomit (tingad)

Ras: huskatt
Ålder: född juni 2023
Kön: hane
Beskrivning:

Dolomit levde tillsammans med sin mamma o sin syster vid gruvan i Taberg. Han har troligtvis aldrig träffat människor tidigare. Så han behöver mycket kärlek och tålamod men ned tiden kommer det säkert fram en trevlig pojke. Han kommer vara chippad och vaccinerad vid flytt, han är försäkrad i Svedea.

Eliza

Ras: huskatt
Ålder: född maj 2023
Kön: hona
Beskrivning:

Eliza kom tillsammans med sina syskon till Djurens Vänner då dom skulle avlivas. Eliza är skeppskatt, precis som sin syster Beth, vilket innebär att hon har en extra tå. Hon är lite försiktig än så länge, men kommer växa med tiden när hon lär känna oss människor. Hon är försäkrad i Svedea och kommer vara chippad och vaccinerad när hon flyttar.

Elsa (tingad)

Ras: huskatt
Ålder: född sept 2021
Kön: hona
Beskrivning:
Elsa kom till jourhemmet som högdräktig och nu bor tillsammans med sina 4 bebisar samt 3 foster bebisar.
Elsa är så så snäll och gosig. Pratar mycket och vill vara med. Älskar att bli klappad och är väldigt social.
Van vid barn. Bör vara ensamkatt eller med en annan lugn katt som är väldigt snäll av sig. Men jourhemmet tror att Elsa skulle passa bäst utan andra katter.
Elsa kommer vid flytt vara kastrerad, vaccinerad x2, chippad, avmaskad och försäkrad i Svedea.

Elton

Ras: huskatt
Ålder: född 2020
Kön: Hane
Beskrivning:
Elton född 2020 – kommer från en ödegård tillsammans med 29 andra kissar i olika åldrar. Han är lite rädd än men med kärlek, tålamod och förståelse kommer det bli en kär vän. Han är chippad, vaccinerad och kastrerad samt försäkrad i Svedea katt.

ELTON bor på Finduzz Kattcafé i Jönköping om du vill hälsa på!

https://finduzzcatcafe.se

Elvis

Ras: huskatt
Ålder: född juni 2022
Kön: hane
Beskrivning:

Elvis är en försiktig men snäll katt som gillar att leka och pratar mycket! Med lite tid kan han säkert bli en mysig knä-katt! Han går bra ihop med andra katter!
Är van vid stor hund och katter i alla åldrar.
Elvis är vaccinerad, chippad, kastrerad och försäkrad i Svedea

Estrid (väntar besök)

Ras: huskatt
Ålder: född jan 2022
Kön: hona
Beskrivning:

En riktig kelgris som behöver massor med kärlek. Hon har bott med andra katter i sitt förra hem så gärna en kompis som är snäll bör finnas eller flytta med en av sina nuvarande kompisar. Estrid är liten och nätt till växten, sitter gärna i knäet, klättrar på benet för att få uppmärksamhet men använder inte klorna. Estrid är kastrerad, chippad och vaccinerad samt försäkrad i Svedea katt

Fläckis

Ras: huskatt
Ålder: född nov 2022
Kön: hona
Beskrivning:

Fläckis har gått hemlös utanför Jönköping ett tag. Ingen ägare hittas så hon fick flytta in till oss. Det är en kelig dam med hög integritet. Fräser åt dom andra damerna men visar gärna magen för de tvåbenta. Vid flytt är hon kastrerad, chippad, vaccinerad samt försäkrad i Svedea.

Fridolina

Ras: huskatt
Ålder: född jan 2022
Kön: hona
Beskrivning:

Fridolina kom till oss då husse gick bort. Fridolina är en väldigt trevlig kisse som pratar mycket med dig. Hon har massor att berätta. Det är en kisse som gärna gosar och myser med dig. Vid flytt kommer Fridolina vara kastrerad, chippad, vaccinerad samt försäkrad i Svedea.

George

Ras: Huskatt
Ålder: född maj 2021
Kön: Hane
Beskrivning:

En stålig stor kille som älskar att leka lika mycket som att bara ligga och mysa. Än så länge ligger han på lite avstånd men med lite tid kommer han bli en fantastisk mysig livskamrat.
Ett hem utan mindre barn passar nog honom bäst.

Gunilla (tingad)

Ras: huskatt
Ålder: född juni 2021
Kön: hona
Beskrivning:

Hon var en rädd liten honkatt som var upphittad i Uppgränna. Hon kom då till Katthemmet i Värnamo och nu bor Gunilla på Finduzz Kattcafé i Jönköping om du vill hälsa på!https://finduzzcatcafe.se

Gunilla har gjort framsteg, nu kan man klappa henne och hon är framme och leker. Äter bra och går på lådan. Är kastrerad, chippad och vaccinerad, avmaskad och behandlad mot öronskabb. försäkrad i Svedea.

Hjälmis K

Ras: huskatt
Ålder: född sept 2017
Kön: hona
Beskrivning:

Hjälmis kommer från en koloni tillsammans med 12 andra trevliga katter. Hon har fått sitt namn tack vare den svarta hjälmen hon har. Hon är en försiktig dam, men låter dig klappa henne om du närmar dig försiktigt. Hon är chippad, vaccinerad, kastrerad och försäkrad i Svedea.

Hope

Ras: huskatt
Ålder: född april 2022
Kön: hane
Beskrivning:

Jag är en kille på ca 1,5 år.  Här kommer min historia. Livet har varit fint fram tills för några månader sedan. Då brann huset jag bodde i ner och allt blev kaos. Matte försvann och alla mina syskon och kattkompisar blev räddade av snälla människor. På något vis blev jag missad. Jag väntade i veckor. Efter drygt 7 veckor var det en granne som såg mig i fönstret och slog larm. Det kom och räddade mig. Jag hamnade i jourhem där de gjort allt för att hjälpa mig att sakta men säkert ta mig tillbaka. Älskar att ligga nära och slutar man klappa mig på magen så säger jag bestämt ifrån. Har varit hos veterinären och fått min första vaccination och blivit kastrerad. Är även chippad och försäkrad i Svedea. Jag ska helst inte bo med barn för jag gillar lugn och ro. Vill ha ett lugnt hem eventuellt med en kompis. Efter mitt trauma så är jag extremt lättskrämd och flyr gärna in under soffan. Behöver tid och mycket tålamod men får jag det så kommer jag bli din bästa vän.

Irene

Ras: huskatt
Ålder: född juni 2022
Kön: hona
Beskrivning:

Kom från Skåne med 5 andra kattungar. Vi var inte direkt tama. Långt ifrån. Utvecklades långsamt i början men nu ligger jag med jourmatte i soffan och myser. Är fortfarande lite lättskrämd men det kommer lägga sig med tiden. Jag måste bo med minst en annan katt. Är chippad, vaccinerad, kastrerad och försäkrad.

Irene bor på Finduzz Kattcafé i Jönköping om du vill hälsa på!

https://finduzzcatcafe.se/

Jackson (tingad)

Ras: huskatt
Ålder: född aug 2016
Kön: hane
Beskrivning:

Jackson är en försiktig men väldigt go kille, det tar lite tid för honom att lita på en men sen är han väldigt gosig och älskar att bli kliad på ryggen, då spinner han högt. Han sover gärna i sängen jämte kudden. Han är en av de katter som kommer från branden i Gnosjö där han förlorade all sin trygghet, han är fortfarande rädd för snabba rörelser och höga ljud. Så han behöver ett hem med lugn och ro och någon som har tålamod med att i hans takt få honom att känna sig trygg igen.

Jaquline

Ras: huskatt
Ålder: Född mars 2020
Kön: hona
Beskrivning:

Jaquline är en mycket försiktig katt som gärna håller sig i
bakgrunden. Det går att klappa henne om hon ligger på en trygg plats. Hon har funnit en vän i Undis och bör därför får flytta tillsammans med honom. Vi tror att deras nya hem är ett hem där de kan få gå ut och in eller bo som stallkatter. Man måste ha förståelse för att de kanske inte kommer att gå att klappa.

Jaquline är kastrerad, vaccinerad och försäkrad i SVEDEA katt.

Jaquline bor på Finduzz Kattcafé i Jönköping om du vill hälsa på!

https://finduzzcatcafe.se

John

Ras: huskatt
Ålder: född 2013
Kön: hane
Beskrivning:

John är en semi-långhårig vacker äldre katt som gillar att iaktta saker på håll, samtidigt som han är ganska nyfiken. Han uppskattar att sitta på fönsterbrädan och titta ut på omgivningen. Han gillar även att utforska och skulle därför troligtvis trivas bra i ett hem med stor yta. Han älskar mat och är en väldigt välstädad kille i övrigt. En kattkompis är nog ingen nackdel då han kan behöva någon som guidar honom kring livet som innekatt. Vaccinerad, chippad och kastrerad.

Kinna

Ras: huskatt
Ålder: Född jan. 2021
Kön: hona
Beskrivning:

Fina, försiktiga Kinna har efter en tid som adopterad kommit tillbaka till föreningen. Detta pga
personliga omständigheter som inte har med henne att göra. Hon kräver ett hem där hon kan få gå
ut. Trivs inte alls som innekatt. Ännu har hon inte vågat låta oss människor klappa henne men hon
har inga som helst problem med att vara med överallt. Är mycket matmotiverad. Finns hennes
framtida hem där ute? Ett hem som inte hem som inte ställer krav på henne utan låter henne få vara
den fina kisse hon är.

Kinna är kastrerad, vaccinerad och försäkrad i SVEDEA katt.

Laleh

Ras: huskatt
Ålder: född okt 2018
Kön: hona
Beskrivning:

Laleh är lekfull och gillar att busa med andra katter. Hennes favoritlek är datten och hon spenderar mycket tid med att både leka och vila i bollbanan (se bild). Hon behöver lite mer tid för att våga lita helt på människor men hon gör framsteg varje dag. Trots att hon inte är överförtjust i att bli klappad så blir hon lite mer gosig när det är matdags, då kan hon stryka sig mot benen och vilja bli kliad på huvud samt ner mot skuldrorna. Hon tittar gärna på TV tillsammans med oss och är lika intresserad oavsett om det är en actionfilm, nyheter eller en fågelvideo. Laleh vill gärna flytta tillsammans med kattkompisen Yoko eller till ett adoptionshem med en lekfull katt.

Hon är chippad, vaccinerad, kastrerad och försäkrad i SVEDEA.

Laleh bor på Finduzz Kattcafé i Jönköping om du vill hälsa på!

https://finduzzcatcafe.se

Lillen K (väntar besök)

Ras: huskatt
Ålder: född maj 2023
Kön: hane
Beskrivning:

Lillen är bror med Valle. Deras mamma Ariel kommer från en koloni tillsammans med 12 andra trevliga katter. Han är född 1 maj. Lillen är lite mer försiktig än sin bror och syster. Men även han har sina busstunder. Vill du bli Lillens matte eller husse? Han är adoptionsklar i början av augusti

Linus (tingad)

Ras: huskatt
Ålder: född dec 2018
Kön: hane
Beskrivning:

Jag letar efter ett hem som är beredd på att jobba lite för att vinna mitt förtroende. Höga ljud och nya människor kan göra mig lite osäker men när jag vant mig så går det att klappa mig och jag är väldigt snäll och pratsam!

Rutiner ger mig trygghet och jag är van vid fasta tider för mat (ej fri tillgång) och lite längre lekstunder på kvällen. Annars blir det lätt att jag håller mig undan och inte kommer fram självmant eller förrän alla har lagt sig.

Jag föredrar att umgås med honkatter och skulle verkligen vilja ha minst en lekfull tjejkompis i mitt nya hem! (OBS! Helst inga hankatter i hemmet).

Jag älskar att leka med bollar, gosedjur och leksaksvippor och har en väldigt hög energi när jag busar. Det märks tydligt när jag börjar bli på lekhumör för då både springer och skuttar jag längst med golvet för att sedan klösa och klättra i klösträd.

När jag får leka är jag som allra lyckligast men i mitt nya hem kan det krävas lite extra repetition och uppmuntran med olika leksaker innan jag vågar visa mitt rätta jag.

Magic

Ras: huskatt
Ålder: född aug 2022
Kön: hane
Beskrivning:

En ensam kattunge som kom in till oss och fick bo ihop med de andra ungarna och mammorna från kolonin vi fått in.  Magic fick genast vara med i gänget utan problem. Nu är hon redo att få sitt egna hem. Adopteras inte ut ensam, antingen med en annan kattunge eller till ett hem där det redan finns en katt. Vaccinerad, kastrerad och chipmärkt.

Magic bor på Finduzz Kattcafé i Jönköping om du vill hälsa på! Boka ditt besök på:

https://finduzzcatcafe.se

Max K

Ras: huskatt
Ålder: född april 2022
Kön: hane
Beskrivning:

Max kommer från en koloni tillsammans med 12 andra trevliga katter. Han är en blyg pojke som behöver kärlek och förståelse för att han behöver lite tid. Han kommer bli en mysig kille om du ger honom den tiden. Han tycker om att busa med sina kompisar. Han är chippad, vaccinerad, kastrerad och försäkrad i Svedea.

Mille

Ras: huskatt
Ålder: född april 2023
Kön: hane
Beskrivning:
Mille levde i en maskinhall när han upptäcktes hur länge han bott där vet nog bara han. Han är i nuläget väldigt rädd för oss människor om vi inte rör oss försiktigt. Men det jobbar jourhemmet på. Funkar bra tillsammans med andra katter. Han kommer vara chippad, vaccinerad och kastrerad när han är redo att flytta.

Mynt (tingad)

Ras: huskatt
Ålder: född aug 2022
Kön: hane
Beskrivning:

Denna förtjusande lilla pojke är runt året enl veterinären. Han är ganska liten till växten. Han gillar att spana i fönstren, ligga i soffan och ibland i knät. Han älskar mat och godis, och gnäller lite försynt när maten ska serveras. Han sköter lådan perfekt. Han leker lite också, mjölkpaketens plastkorkar är en av favoriten. Han är vaccinerad, chippad och Försäkrad i Svedea.

 

Vill du hälsa på denna söta lilla gottegris så bor han på Finduzz Kattcafé i Jönköping om du vill hälsa på!

www.finduzzcatcafe.se

Nils och Kenza

Ras: Huskatt
Ålder: Född juni-23
Kön: Hane/hona
Beskrivning:

Busiga, vilda precis som kattungar ska vara. Födda 2023-06-25

Försäkrade i Svedea.

Omar

Ras: huskatt
Ålder: född juni 2023
Kön: hane
Beskrivning:

Omar är en trevlig liten kille upphittad i centrala Värnamo. Ett keligt busfrö som gärna vill ha uppmärksamhet är en bra beskrivning av honom. Han kommer vara chippad och vaccinerad när han flyttar. Försäkrad i Svedea.

Owe (tingad)

Ras: huskatt
Ålder: född 2022
Kön: hane
Beskrivning:

Denna ganska lilla pojke vill ligga i knät länge och gosa, samt bli överöst med klappar. Han älskar mat. Sitter gärna i fönstret och spanar. Sköter toalettbesöken med bravur. Upphittaren berättade att hon hittat diverse “spår” i trädgården efter fåglar, möss mm. Vi kan därför anta att Owe är jägare och lantis. Han vill därför bo så han kan komma och gå som han själv vill när han bott in sig ordentligt. Han är kastrerad, chippad, och försäkrad i Svedea. Owe ska ha sin andra vaccination i slutet av september.

Qobran

Ras: huskatt
Ålder: född juli 2022
Kön: hane
Beskrivning:

Qobran är en trevlig ung kille som är väldigt suspekt när det gäller andra kissar, måste träna på det lite. Han är van att vara ute på egen tass  så gärna inne- och uteliv skulle passa. Chippad, kastrerad och vaccinerad.

Remy

Ras: huskatt
Ålder: född jan 2018
Kön: hona
Beskrivning:

Remy har vandrat runt i Vaggeryd under en tid. Sökte sig till ett hus och familjen efterlyste ägare, ingen hittades. Så hon fick komma in till Djurens Vänner. Hon är fortfarande lite försiktig men klappbar. Hon behöver lite tid på sig. Remy är chippad, vaccinerad och kastrerad. Hon är försäkrad i Svedea.

Ronja-svart

Ras: huskatt
Ålder: född jan 2021
Kön: hona
Beskrivning:

Ronja har gjort stora framsteg sedan hon flyttade in till jourhemmet. I början skakade hon om man kom för nära och hade öronen ner mot sidorna. Idag tar hon för sig lite mer och utforskar i hemmet, använder klösträd, vilar på soffan eller tittar ut genom fönstret. Hon har börjat visa intresse för leksaker och när hon väl börjar leka ordentligt kommer hon troligtvis att bli mer avslappnad. Hon kan fortfarande vara lite tillbakadragen och osäker och vi övar mycket på beröring i samband med mat. Hon väntar ofta tålmodigt när det börjar bli matdags och har även börjat jama när vi häller upp mat i skålen. Ronja är van vid att bo med andra katter men skulle även kunna vara en ensamkatt i sitt nya hem.
Hon är chippad, vaccinerad, kastrerad och försäkrad i SVEDEA.
Läs mer och se fler bilder på Instagramkontot https://www.instagram.com/jourhemmet/
Läs mer och se fler bilder på Facebookkontot https://www.facebook.com/JourhemmetKattrehabilitering/

 

Sabina K

Ras: huskatt
Ålder: född april 2022
Kön: hona
Beskrivning:
Sabina kommer från en koloni tillsammans med 12 trevliga andra katter. En blyg tjej som måste lära känna dig innan hon låter dig klappa henne. Hon busar och rusar med sina kompisar. Sabina är chippad, vaccinerad, kastrerad och försäkrad i Svedea.

Selma (tingad)

Ras: huskatt
Ålder: född okt 2022
Kön: hona
Beskrivning:

Selma kom till oss då husse gått bort. Hon är en kelsjuk, mysig ung dam som gärna visar sina fina sidor. Vid flytt kommer hon att vara kastrerad, chippad, vaccinerad samt försäkrad i Svedea.

Sessan

Ras: huskatt
Ålder: född aug 2021
Kön: hona
Beskrivning:

Jag är en skygg liten dam som heter Sessan och är född 2021-08-01. Jag bodde hos en familj i Huskvarna men på grund av att de hade för många katter så var jag avlivningshotad,  ringde de Djurens Vänner Värnamo, så de kom och hämtade mig och blev placerad i ett jourhem i Jönköping och har varit där sedan dess. Jag har varit väldigt rädd och skygg men nu kan jag vara framme men är alltid på min vakt. Kan lägga mig i soffan när jourmatte sitter där men en bit ifrån. Klappa kan man endast gör när jag ligger högst upp i klösträdet men man måste börja försiktigt. Plocka upp mig går inte för då får jag panik. Man måste ha ett stort tålamod med mig. Jag tror jag skulle trivas bäst i ett hem där det inte finns småbarn eller hund. Men jag kan gärna ha en snäll hankatt eller en kattunge som bor där jag hamnar. Sen jag kom till jourhemmet så har jag blivit en innekatt och vill gärna fortsätta med det.

Jag blev kastrerad 2023-01-23 och blev även då chippad och fick min första vaccination. Den andra fick jag 2023-02-23. Jag är försäkrad hos Svedea.
Är du intresserad av att träffa mig? Skicka då ett meddelande och berätta lite mer om dig själv och hur du bor så är vi ett steg närmare att ses.

Siri

Ras: huskatt
Ålder: född aug 2021
Kön: hona
Beskrivning:

Jag heter Siri och är ca 2 år gammal. Jag kom till mitt jourhem när min familj flyttade. Är en snäll och lite försiktig katt men jag gillar när min jourmatte klappar och leker med mig. Blir lite rädd och osäker vid hastiga rörelser men det går över med lite uppmuntran. Jag är kastrerad, chippad, försäkrad i Svedea och när jag fått min sista vaccination är jag redo att flytta hem till just dig.

Skruff

Ras: huskatt
Ålder: född juni 2023
Kön: hane
Beskrivning:

Skruff och hans bror uppmärksammades av en familj som kontaktade Djurens Vänner så dom fick komma in innan vintern kommer. Skruff är inte riktigt van vid människor så man får ta det lugnt och försiktigt, ge honom massor av kärlek och ha gott om tålamod så kommer det gå bra. Han är chippad och vaccinerad och försäkrad i Svedea.

Sonja

Ras: huskatt
Ålder: född juli 2016
Kön: hona
Beskrivning:

Sonja var tidigare väldigt utåtagerande men efter att hon fick dra ut några tänder (p.g.a. FORL) så har hon sakta börjat utvecklas till en mer nyfiken och lekfull katt. Hon är fortfarande väldigt osäker och försiktigt men har sakta börjat ta för sig mer i hemmet. Hon älskar blötmat (och människomat) och kommer ofta fram när det skramlas i köket för att försöka tigga till sig en munsbit. I nuläget går det inte att klappa henne men hon har börjat våga nosa på handen ibland. Sonja behöver ett lugnt hem där hon kan få fortsätta utvecklas i sin egen takt.

Läs mer och se fler bilder på Instagramkontot https://www.instagram.com/jourhemmet/
Läs mer och se fler bilder på Facebookkontot https://www.facebook.com/JourhemmetKattrehabilitering/

Hon är chippad, vaccinerad och kastrerad samt försäkrad i Svedea katt.

Sotis & Lowis (tingade)

Ras: huskatt
Ålder: Sotis aug -20 Lowis maj -23
Kön: honor
Beskrivning:

Sotis och Lowis vill gärna flytta tillsammans. Lowis är den enda tjejen i kullen och även den minsta, hon är nu 12 veckor och leveransklar. Hon var lite försiktig till en början och är verkligen mammas flicka. Lowis är nu trygg med människor och myser gärna. Sotis har svårt för andra vuxna katter men älskar sina barn. Därför flyttar hon gärna med Lowis för att ha en kompis framöver. Sotis är helt tam och buffar gärna med huvudet för att bli klappad. De är båda matglada och gillar godis. När Sotis hälsar eller vill ha mat låter hon som en trasig pipleksak. Sotis är inte så lekfull utan mer en lugn och trygg katt. Hon kommer vilja ha tillgång till utevistelse i sitt hem då hon fått vara ute hittills hela livet. Lowis gillar att leka. Spön är roligt och att kasta och springa efter bollar är favoriten. Sopborsten har jag också blivit väldigt nyfiken på. Är du intresserad av dessa otroligt söta skönheter till pantrar hör av er så får ni komma och hälsa på dom.

Sparrow

Ras: huskatt
Ålder: född maj 2023
Kön: hane
Beskrivning:

Sparrow kom tillsammans med sina systrar då dom var avlivningshotade. En kille som inte lärt känna oss människor än men han kommer snart upptäcka att vi är helt ofarliga. Titta på hans ovanliga ögonfärg. Han kommer vara chippad, vaccinerad när han flyttar och han är försäkrad i Svedea

Svarten

Ras: huskatt
Ålder: född jan 2020
Kön: hane
Beskrivning:

Svarten, kelgrisen nr 1! Här är pojken som mest av allt vill ligga i knät samtidigt som det ska kelas. Han älskar att vara jourmattes medelpunkt. När han känner hennes varliga händer stryka över sin kropp så stångar han kärleksfullt tillbaka. Svarten är mycket snäll. Han älskar att bli borstad. Klippa klorna tillåter han utan några protester. Stim och stoj är inte Svartens grej. Han kan leka lite med spöt. Pratar lite gör denna bastanta pojke ibland. Lådan sköter han perfekt. Svarten är kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad. Försäkrad i Svedea.

Timjan

Ras: huskatt
Ålder: född maj 2022
Kön: hane
Beskrivning:

Jag är en kille som har haft en jobbig start på livet. Min familj blev som tur var infångade och vi fick komma till ett jourhem där vi fick mat och hjälp. Jag älskar att busa med andra katter och fjäderleksaker. Min bästa kompis är Magic på Finduzz Kattcafé där jag bor nu. Mitt smeknamn är akrobaten eftersom jag gillar att hoppa och är en mästare på att klättra! Är chippad, kastrerad, vaccinerad och försäkrad. Jag vill ha en kompis dit jag flyttar.

Timjan bor på Finduzz Kattcafé i Jönköping om du vill hälsa på!

https://finduzzcatcafe.se

Tuss K (tingad)

Ras: huskatt
Ålder: född sept 2021
Kön: hona
Beskrivning:

Tuss kommer från en koloni tillsammans med 12 andra trevliga katter. Hon var dräktig när hon kom in och den 27 maj fick Tuss 4 fina ungar. En riktigt kelig go tjej som bara vill mysa. Hon kommer vara chippad, vaccinerad, kastrerad och försäkrad när hon är redo att flytta.

Tusse & Shanti

Ras: huskatt
Ålder: födda 2015/2016
Kön: honor
Beskrivning:

Tusse och Shanti längtar efter en egen familj.
Tusse (född 2015) och Shanti (född 2016) fångades in i en kattkoloni. Dom var så
rädda när dom kom in men har nu gjort stora framsteg och litar mer på
människor.
Jourhemsmatte berättar att Shanti vågar ligga vid hennes ben och att
Tusse ibland vill bli klappad.
Dom gillar båda att sitta i fönstret och titta ut.
Tusse och Shanti söker ett lugnt hem utan andra djur och småbarn.
Är kastrerade, vaccinerade och ID-märkta samt försäkrade. Dom vill flytta tillsammans.

Ulle Tingad)

Ras: huskatt
Ålder: född april 2022
Kön: hane
Beskrivning:

Mysiga Ulle är en underbar kisse som gärna myser och spinner högt. När han kom in hade han stora problem med sina öron. Efter flera veckor av intensiv behandling är han lite försiktig vid första mötet men det släpper fort. Han kan vara lite försiktig vid hastiga rörelser men vi i jourhemmet är övertygade om att det kommer gå över när han blir trygg i sitt nya hem. Han kan vara lite dominant så han kanske mår bäst som ensamkatt.

Han kommer vara kastrerad, vaccinerad, chippad och försäkrad i Svedea när han flyttar.

Undis

Ras: huskatt
Ålder: född maj 2022
Kön: Hanar
Beskrivning:

Undis kom till föreningen tillsammans med sin mamma och två syskon. De var då alla vilda. Undis var den kattunge som var mest rädd och har ännu inte accepterat människor. Han är mycket matmotiverad. Gillar att leka och busa! Han har funnit sin själsvän i Jaquline och de bör flytta tillsammans. Vi tror att ett hem där de kan få gå in och ut som de vill eller bo som stallkatter kan vara deras framtid. Man bör ha förståelse för att de kanske inte kommer att acceptera att bli klappade.

Undis är kastrerad, vaccinerad och försäkrad i SVEDEA katt.

Undis bor på Finduzz Kattcafé i Jönköping om du vill hälsa på!

https://finduzzcatcafe.se

Valle K (väntar besök)

Ras: huskatt
Ålder: född maj 2023
Kön: hane
Beskrivning:

Valle är född 1 maj. hans mamma Ariel kommer från en koloni tillsammans med 12 andra trevliga katter. Valle gillar att busa med både sina syskon och kompisarna som bor tillsammans. Är du sugen på att träffa Valle? Han är redo för adoption i början av augusti.

Vanadin

Ras: huskatt
Ålder: född juni 2023
Kön: hona
Beskrivning:

Vanadin levde med sin bror och mamma vid gruvan i Taberg. Nu har hon fått komma in till mat och tak över huvudet. Hon är väldigt rädd för oss människor i nuläget men det blir bättre och bättre för var dag. Det kommer bli bra med lite tålamod. Hon bor tillsammans med flera andra katter och det går bra. Hon kommer vara chippad och vaccinerad när hon flyttar. Hon är försäkrad i Svedea.

Vivan

Ras: huskatt
Ålder: född juni 2022
Kön: hona
Beskrivning:

Hej! Mitt namn är Vivan, men jourhemmet kallar mej för Vivi och det är det som jag lyssnar till! Jag är ca 1år gammal och trivs som bäst när jag får vara med! Precis som mina andra tasskompisar här på djurens vänner så letar jag också efter mitt för-alltid-hem. Jag önskar att få komma till ett hem som har massor med kärlek att erbjuda! Jag är otroligt social och älskar när rampljuset ligger på mej, mitt jourhem brukar säga att jag är en diva. Men det vet jag inget om, alla älskar väl o få uppmärksamhet? Jourmatte brukar även säga att jag är ett riktigt energiknippe och hennes vitaminpiller! Jag är väldigt social av mej och älskar att vara med när det händer saker i hemmet! Exempelvis är det väldigt roligt att vara med när jourmatte och jourhusse lagar mat eller när de fixar sej på morgon och kvällar. Jourmatte har märkt att jag är otroligt nyfiken på allt och tror att jag skulle må som bäst om jag fick chansen att komma ut utomhus också! Med varma tassar, Vivi.