Öppettider begagnatshoppen:

Alla dagar (även helger – året om)
klockan 10-13 och 18-20


 

Vad är begagnatshoppen?

I entrén på vårt katthem säljer vi främst begagnade saker som vi fått i gåva av snälla djurvänner. De flesta varor är till katt, en del är till hund och ibland dyker det upp saker för andra djurslag. Vi ser många fördelar med begagnatshoppen! För oss är det ett sätt att bidra till återbruk och det ger föreningen en extra inkomst. För den som skänkte sakerna känns det ofta bra att veta att någon annan har nytta av prylarna som man själv inte behöver. För våra besökare ger shoppen en möjlighet att köpa saker till bra pris, vilket kan vara särskilt käckt om man är på besök för att adoptera katt och kanske behöver komplettera med prylar till den framtida katten! Vi hoppas även att den som handlar hos oss känner att de bidrar till föreningens verksamhet för djur i nöd!

Vad säljs i begagnatshoppen?

Det mesta i shoppen har skänkts som gåvor. Det kan vara saker någon inte längre behöver (man har bytt ut något och ibland har saker hört till ett älskat husdjur som gått bort) eller som djuret inte uppskattade (kartongen den kom i var mer bekväm än den nya fina bädden?). Ibland får vi saker av djurbutiker, då kan det vara returnerade varor som har en öppnad förpackning eller något mindre fel. Vi märker alltid ut de brister vi känner till på saker, och självklart sätter vi priset därefter!

Vi har alltid lådor med leksaker för 15/10/5 kr. Det finns även alltid kammar/borstar, matskålar (till katt/djur i den storleken) och spadar till kattlådan – allt detta kostar 30 kr/st. Vi säljer klosaxar i olika storlekar för 40 kr/st. Oftast har vi några kattlådor och några transportburar. Utbudet varierar förstås och det är först till kvarn som gäller!

På Instagram, där vi heter @DjurensVannerGoteborg, lägger vi ibland lägger ut stories för att visa vad vi har “just nu i begagnatshoppen”. Följ oss gärna!

Skänka saker till shoppen?

Till shoppen kan man komma för att handla men också för att skänka saker! Samma tider gäller. Har du något för djur hemma som du inte längre behöver – och vill skänka det till oss? Se till att det är rengjort och att det är funktionsdugligt (exempelvis kan vi ta emot en kattlåda med en liten spricka i kanten men vi kan inte sälja en transportbur med hål i, eftersom en katt kan skada sig eller ta sig ut och smita). Om du är osäker, ta kontakt med oss på förhand och fråga! Fråga gärna även ifall du har något större att skänka, som ett katträd, så vi kan meddela att vi har utrymme att ta emot gåvan.

Exempel på saker vi säljer/kan sälja:
  • Transportbur
  • Kattlåda/spade till kattlåda
  • Klösträd/klöspinne/klösbräda
  • Leksaker till katt/hund
  • Halsband/koppel/sele
  • Matskålar/vattenskålar/vattenfontän/aktivitetsmatskålar
  • Bädd/elementsäng
  • Klosax
  • Kam/borste
  • Saker till kanin/marsvin/hamster/fågel/andra mindre djur

Vill du skänka något som inte är tänkt till begagnatshoppen utan till katthemmet? Läs gärna mer på vår sida Stöd oss. Tack på förhand!

Skicka saker med post?

Tyvärr har vi inte möjlighet att skicka varor, utan vår begagnatshop är en fysisk butik som den som vill handla får ta sig till. I de fall vi skickar något med posten är det när vi säljer vår egna kalender runt årsskiftet, Djurens Vänners korsordstidning eller någon annan specialgrej. Mottagaren får då stå för portot. Kontakta oss och fråga om du undrar mer!