24 november, 2020

Kattflickan försöker förgäves att fly när volontärerna ska fånga henne. Hon är skräckslagen, hon förstår ju inte att människorna vill henne och alla de andra katterna i kattkolonin väl. Den sköldpaddsfärgade kattflickan transporteras till ett jourhem och får nu namnet Ginger.

 

JOURHEMSMATTE BERÄTTAR

När Ginger kommer till jourhemmet är hon rädd och försiktig, men hon “tinar upp” ganska fort berättar jourmatte. Det går ju inte av sig själv, men med lite arbete så är hon snart hanterbar. Ginger vägrar kattgodis som annars är praktiskt att muta med, jourmatte prövar om mjukost med räkor passar damen, mums tycker Ginger som förmodligen aldrig smakat något så gott. Jourmatte börjar nu varje morgon med att bjuda Ginger på denna delikatess, hon får då slicka osten från mattes finger och denna procedur blir då första fysiska kontakten. Jourmatte börjar att försiktigt få klappa henne och så småningom även få lyfta henne försiktigt. Ginger finner sig så väl tillrätta att hon snart låter sina klor bli klippta. Hennes favoritsysselsättning är att titta på tv, hon gillar dock inte program där det förekommer katter då hon blir lite ängslig. Sitta i fönstret och spana på fåglar är en annan favorit. Hon ligger även i knät lite grann. Snart börjar dock en katthane i huset att vara elak mot Ginger som gör att hon får flytta till ett annat jourhem.

 

JOURHEMSHUSSE BERÄTTAR

När Ginger kommer till sitt nya jourhem så backar hon lite i utvecklingen då allt åter igen är nytt. Hon gömmer sig i början men “tinar” snart upp även här. Hon gillar att ligga högt uppe i klösträdet, kolla ut genom fönstret tycker hon också om, och hon har koll på jourhusse när han kommer hem. Ginger äter torr och blötfoder. När maten serveras så stryker hon runt jourhusses ben. I detta jourhemmet är det fest när det bjuds på vispat ägg. Hon gillar att kela med jourhusse, leker lite med honom ibland men helst leker hon för sig själv med sina leksaker. Toan sköter denna fina katttflicka utan problem. Nu söker Ginger sitt föralltidhem. Vi tror att hon vill bo som ensamkatt, eller möjligen med en väldigt lugn och snäll kattflicka. Om Ginger ska gå ut bör det bli i en innätad uteplats eller i sele då hon verkar vara utsatt när det finns andra katter i närheten.

Ginger är en väldigt snäll och försynt liten kisse. När hon vet att det är blötmat på gång då pratar hon en del! Hon gillar att bli kliad och klappad, särskilt på rumpan, och passar i ett lugnt hem, med inte för hög ljudnivå. För Ginger är det viktigt att hon få ta allt i sin takt. Hon är ca 3 år, hundvan, kastrerad, chippad och vaccinerad och klar för flytt.