Hemlösa djur

Hur går det till att ta hand om ett djur?

Man kan komma och besöka oss antingen på lördagsöppet (som vi har varannan lördag jämna veckor kl 11.00-13.00 under våren och hösten) eller per överenskommelse.

Vid ett tidsbokat besök kan en intresseanmälan fyllas i där man berättar lite om hur man bor, vad man har för vana av djur, vad man önskar för katt osv. Stor vikt läggs vid att rätt katt hamnar i rätt hem och en katt som från början varit utekatt passar kanske inte att endast vara innekatt. Du får också en genomgång av vad föreningen förväntar sig av de nya ägarna.

När lämplig matchning gjorts, skrivs kontrakt för katten med Djurens Vänner innan djuret tas med hem. Vi gör även uppföljningar för att kontrollera att djuren mår bra i sina nya hem.

Alla katter som adopteras ut avmaskas, ID-märks, vaccineras och kastreras innan de placeras ut i nya hem. Kattungar som är för unga för kastrering vid placeringen, kastreras i efterhand och kostnaden för kastreringen betalas då av Djurens Vänner. En avgift på 2200 kr per katt tas ut för att täcka delar av våra omkostnader och sker i samband med placeringen.

En katt eller kanske två?

Vissa av våra katter placeras av olika anledningar endast tillsammans och skälen kan vara många.

Vill du ta hand om ett djur från Djurens Vänner i Lidköping? Maila då oss och berätta om dig själv och vad du kan erbjuda katten.

Kontakta oss på;
E-post lidkoping@djurensvanner.se

Annica

Ras: Huskatt
Ålder: ca 2 år
Kön: Hona
Beskrivning:

Annica är en nyfiken sötnos som letar efter ett lugnt och tryggt hem där hon har möjlighet till utevistelse. Hon behöver ett hem med mycket kärlek och tålamod för en försiktig katt. Hon har en busig sida där jaktinstinkten kommer fram och behöver därför kunna få möjlighet att gå ut❤️

Fluffis och Tuffis

Ras: Huskatt
Ålder: Ca 10 veckor
Kön: Hane och hona
Beskrivning:

Dessa två sötisar är lite försiktiga men nyfikna. Tuffis är lite mer framåt än Fluffis. De letar efter ett gemensamt hem, alternativt ett hem där kattkompis redan finns.

Lilltissan

Ras: Huskatt
Ålder: Ca 8 månader
Kön: Hona
Beskrivning:

Söta Lilltissan letar nytt hem. Hon är lugn och kelig.

Mitzi

Ras: Huskatt
Kön: Hona
Beskrivning:

Mitzi är en lite försiktig tjej som gillar gos om man närmar sig henne försiktigt.

Pluto, Venus, Saturnus, Jupiter och Tellus

Ras: Huskatter
Ålder: Ca 12 veckor
Kön: Honor och hanar
Beskrivning:

Dessa 5 goa ungar letar efter nya hem. Antingen gemensamt hem eller hem där kattkompis finns sedan tidigare. De är alla busiga, nyfikna och keliga.

Rocky

Ras: Huskatt
Ålder: Ca 1 år
Kön: Hona
Beskrivning:

Söta Rocky letar efter ett hem med möjlighet till utevistelse.

Smulan

Ras: Huskatt
Ålder: 11 år
Kön: Hona
Beskrivning:

Smulan är 11 år och letar efter ett nytt boende på landet där hon har möjlighet till utevistelse. Hon är lite försiktig av sig och vill ha ett lugnt hem.

Hon är steriliserad och chippad och har just nu en kattkompis så hon är van vid andra katter i hemmet.

Kickan, 0760456029

Svartis och Iris

Ras: Huskatter
Kön: Hane och hona
Beskrivning:

Dessa goa kompisar är två skyggisar som funnit varandra på katthemmet och blir modigare i och med varandras sällskap. De söker därför ett gemensamt hem.

 

Zeka

Ras: Huskatt
Ålder: Ca 5 år.
Kön: Hona
Beskrivning:

Sötnosen Zeka är en lugn och supergosig tjej som letar nytt lugnt hem utan barn. Hon trivs bäst som ensamkatt i ett hem där hon får mycket sällskap av sin 2-bening samt tillgång till utevistelse då hon inte trivs som innekatt❤️