Historia

Djurens Vänners Riksorganisation bildades 1957 som en förening som verkar för sunt djurskydd och sann djurvänlighet. Lokalföreningen här i Lidköping kom till år 1961, där Ragnhild Lidholm samt Påhlmann-Stiernsparre var två av initiativtagarna. Föreningen har nu ca 350 betalande medlemmar.

Föreningen arbetar för att sprida en allmänmänsklig kunskap om våra sällskapsdjur. En katt, hund eller djur av annat slag finns nu i vartannat svenskt hem och Djurens Vänner verkar som ett slags kontaktforum för djurägare där bl.a. råd och upplysningar ges, förmedling av lämpligt djur och omhändertagning av hemlösa djur och övergivna djur, där ägarna av olika anledningar inte är i stånd att klara detta själva. Allt detta sköts ideellt av frivilliga djurvänner. Vi har också ett gott samarbete med Polismyndigheten och förhoppningsvis nu också med Länsstyrelsen som tagit över djurfrågorna från kommunens Miljö- o Hälsoskydd.

Ny lokal på Sevillagatan

1a juli 2017 gick flyttlasset till ny lokal på Sevillagatan och nu har vi äntligen nya fräscha lokaler! När Lidköpings Djurklinik sade upp sitt hyreskontrakt för att flytta till Sibirien (område vid Rörstrand) fick vi förfrågan om att hyra. Lokalen som använts av veterinär under ett flertal års verksamhet var ju med enkla renoveringar som gjord för oss. Lokalen är lättstädat och i ett plan vilket gör den mer tillgänglig för alla.

Öppet hus sker vissa lördagar kl 11.00-13.00 och vi har haft väldigt många besökare vilket är jätteroligt! Det är många som intresserar sig för och månar om hemlösa katter, och vi har fått ett flertal nya volontärer!

Den gamla lokalen på Esplanaden

Den gamla lokalen på Esplanaden

Den nya lokalen på Sevillagatan.

Den nya lokalen på Sevillagatan.