Hur går det till att ta hand om ett djur?

Man kan komma och besöka oss antingen på lördagsöppet (som vi har varannan lördag jämna veckor kl 11.00-13.00) eller per överenskommelse.
Vid ett tidsbokat besök kan en intresseanmälan fyllas i där man berättar lite om hur man bor, vad man har för vana av djur, vad man önskar för katt osv. Stor vikt läggs vid att rätt katt hamnar i rätt hem och en katt som från början varit utekatt passar kanske inte att endast vara innekatt. Du får också en genomgång av vad föreningen förväntar sig av de nya ägarna.

När lämplig matchning gjorts, skrivs kontrakt för katten med Djurens Vänner innan djuret tas med hem. Vi gör även uppföljningar för att kontrollera att djuren mår bra i sina nya hem.

Alla katter som adopteras ut avmaskas, ID-märks, vaccineras och kastreras innan de placeras ut i nya hem. Kattungar som är för unga för kastrering vid placeringen, kastreras i efterhand och kostnaden för kastreringen betalas då av Djurens Vänner. En avgift på 2200 kr per katt tas ut för att täcka delar av våra omkostnader och sker i samband med placeringen.

En katt eller kanske två?

Vissa av våra katter placeras av olika anledningar endast tillsammans och skälen kan vara många.

Vill du ta hand om ett djur från Djurens Vänner i Lidköping? Maila då oss och berätta om dig själv och vad du kan erbjuda katten.

Kontakta oss på;
E-post lidkoping@djurensvanner.se