9 maj, 2024

Visst är kattungar söta, men i den bästa världen så skulle inte vi behöva ta emot hemlösa dräktiga honor eller ensamma upphittade ungar. Antalet hemlösa katter i landet uppskattas vara så många som uppåt 150 000 och de flesta av landets katthem är fulla och ständig kö på att få komma in som hemlös kisse. Det lättaste sättet att förhindra att katter inte springer vilse och förökar sig för att sedan föda ungarna ute i det vilda är att kastrera dom. Och chippa givetvis så man ger dom en chans att hitta hem om de går vilse och sen hittas av en snäll djurvän.

Därför har vi nu en kastreringskampanj mellan 6/5- 31/5. Veterinärerna som är med i den här kampanjen är Veterinärhuset Lidköping Evidensia och Djurkliniken Järpås.
Ni får 25% rabatt på kastreringen och 100 kr rabatt på chip om katten redan är kastrerad men ej ID-märkt.

Vi har genom åren tagit emot honor som knappt blivit vuxna själva innan de väntar ungar och äldre honor som fött så många ungar att musklerna inte längre drar ihop sig efter förlossningen då det slitit så på deras kroppar. Och en okastrerad hankatt kan vara skyldig till mängder av ungar. Snälla, se till att era katter inte bidrar till statistiken!🐾