Hemlösa katter

En färdig katt

Alla katter som placeras avmaskas, veterinärundersöks, vaccineras, id-märks och kastreras innan de placeras ut i nya hem. Kattungar som är för unga för kastrering vid placeringen, kastreras i efterhand. Kostnaden för kastreringen betalas då av Djurens Vänner.

En avgift för att täcka delar av våra omkostnader tas ut i samband med placeringen av ett djur. Avgiften är 1500 kr.

En katt eller kanske två?

Vissa av våra katter placeras av olika anledningar endast tillsammans. Skälen kan vara många, men ta gärna en titt på denna artikel från vår riksorganisation(»), för att läsa lite om fördelarna med just två katter!

Vill du ta hand om en katt?

Kontakta oss då på 0470-156 87

Clementine vill hem till dig

Ras: Huskatt
Ålder: 11 år
Kön: Hona
Beskrivning:

Den fina damen, Clementine, säger att hon verkligen vill flytta till ett lugnt och mysigt hem. Hon har fyra rumskompisar och kan tänka sig nya bekantskaper.

Finns du, som kan tänka dig att ta hand om en lite äldre katt?

Fina Fiina

Ras: Huskatt
Ålder: 1 år
Kön: Hona
Beskrivning:

Det här är Fiina. Hon är inte helt lätt att fotografera. Hon bodde i ett jourhem, tillsammans med sin mamma och tre bröder, innan hon landade hos oss. Hon var skygg precis som övriga i familjen. Nu har hon börjat visa oss att hon minsann gärna vill bli kelad med.

     

Sakta men säkert går det framåt för denna ettåring.

Härliga Åke

Ras: Huskatt
Ålder: 6 år
Kön: Hane
Beskrivning:

Åke är en mysig kille på runt 6 år. Förmodligen hade han, och som många av våra katter, det inte allt för lätt som hemlös, men trots det gillar han mänskligt sällskap. Han är lugn och harmonisk men har en busig sida som tittar fram mellan varven.

Att äta är en trevlig syssla, hälsar han.

Lekfulla Jan

Ras: Huskatt
Ålder: 1 år
Kön: Hane
Beskrivning:

Jan är bror till Pelle och Frasse. Även denna lilla kille börjar slappna av kring oss tvåbenta. Väldigt lekfull och börjar visa att han vill ha kontakt. Han håller sig gärna nära och visar tillgivenhet, men än vågar han inte bli klappad. Det är dock på god väg.

Mor söker hem

Ras: Huskatt
Ålder: 1-2 år
Kön: Hona
Beskrivning:

Lilla miniatyrkatten, Mor, är en riktig kelgris. Till en början kan hon verka skygg, vilket är vanligt. Men tids nog märker du att hon är en tillgiven liten gospropp.

 

Åldern kan vi bara gissa oss till, men vi tippar på att hon är 1-2 år gammal.

Nyfikna Frasse

Ras: Huskatt
Ålder: 1 år
Kön: Hane
Beskrivning:

I en kull på tre pojkar var Frasse den mest skygga. Det tog lång tid innan han vågade sig fram. Nu är han mer nyfiken och börjar se att brorsan Pelle verkar överleva de klappar han får. Det går alltså framåt i utvecklingen även här.

Pelle vill kela

Ras: Huskatt
Ålder: 1 år
Kön: Hane
Beskrivning:

Pelle är en kille på 1 år som var väldigt skygg när han kom till oss. Nu börjar det vända och han har blivit riktigt gosig och kontaktsökande. Vill ni se mer av honom så kom gärna på ett besök. Det var nämligen inte helt lätt att fotografera honom.

Han är bror till Frasse och Jan.

Smilla och Svea vill flytta tillsammans

Ras: Huskatt
Ålder: 3 år
Kön: Hona
Beskrivning:

Systrarna Smilla och Svea adopterades som kattungar, men återvände till oss efter tre år. Familjen kunde inte ha dem kvar. Då de har hängt ihop sedan födseln vill vi att de ska få fortsätta med det.

Lite drygt tre år är dessa tjejer och otroligt sällskapliga.

Vinter fick komma in i värmen

Ras: Huskatt
Ålder: 3-4 år
Kön: Hane
Beskrivning:

Vinter hade länge varit synlig i ett bostadsområde, där snälla människor gav honom mat och vatten. I början av 2023 kunde vi, med hjälp av andra, äntligen fånga in honom så att han fick komma in i värmen. Han tyckte inte alls om oss i början, men nu håller han sig mer än gärna nära oss tvåbenta.

Han föredrar människor framför andra katter.