Hemlösa katter

En färdig katt

Alla katter som placeras avmaskas, veterinärundersöks, vaccineras, id-märks och kastreras innan de placeras ut i nya hem. Kattungar som är för unga för kastrering vid placeringen, kastreras i efterhand. Kostnaden för kastreringen betalas då av Djurens Vänner.

En avgift för att täcka delar av våra omkostnader tas ut i samband med placeringen av ett djur. Avgiften är 1600 kr.

En katt eller kanske två?

Vissa av våra katter placeras av olika anledningar endast tillsammans. Skälen kan vara många, men ta gärna en titt på denna artikel från vår riksorganisation(»), för att läsa lite om fördelarna med just två katter!

Vill du ta hand om en katt?

Kontakta oss då på 0793-59 18 71.

Alba

Ras: Huskatt
Ålder: Född 2023
Kön: Hona
Beskrivning:

Alba är skygg, men lekfull och nyfiken. Hon älskar att vara ute i sin kattgård och att leka med sina kompisar. Hon kräver en kattkompis och vill komma till ett lugnt och tryggt hem med engagerade ägare.

Allan

Ras: Huskatt
Ålder: Född 2022
Kön: Hane
Beskrivning:

Allan är en reserverad kille. Men han är nyfiken och sugen på närhet. Med tiden kommer han att slappna av och bli en lugn och trygg katt. Han är social och måste ha kompisar. Likaså att ha möjlighet att vara ute på en trygg plats.

Bosse

Ras: Huskatt
Ålder: Äldre herre
Kön: Hane
Beskrivning:

Bosse är en, förmodad, äldre katt som nyligen kom in till oss. Han befinner sig just nu i karantän och väntar på att få komma till veterinären för en koll. Han är inte klar för adoption ännu, men vi känner att han också har rätt att få synas lite.

Bosse har varit avvaktande, rädd, sur och arg. Han undrar såklart vad vi är för ena människor. Det är inte lätt för en rädd liten katt att helt plötsligt träffa flera olika och okända människor. Han vet ju inte om han kan lita på oss eller inte.

Han börjar nu slappna av och tillåter att bli klappad. Han verkar älska den närheten. Bossegubben kommer att bli en bra katt tror vi.

Fabian

Ras: Huskatt
Ålder: Född 2022
Kön: Hane
Beskrivning:

Fabian är en reserverad kille. Nyfikenheten kommer dock att segra till slut, tror vi. Han behöver en eller flera kompisar och möjlighet att vara ute i en trygg miljö. Den lilla busen är inte helt lätt att fånga på bild.

Freja

Ras: Huskatt
Ålder: Född 2016
Kön: Hona
Beskrivning:

Freja är blyg och skygg. Hon har haft ett flertal jourhem och är nu hos oss för andra gången. Det är synd om Freja, tycker vi. Att hon inte har vågat komma ut ur sitt skal är inte alls konstigt. Hon har ju fått bryta upp från alla hem hon har haft. Riktigt ledsamt. Hon är ju ändå så snäll.

Vi ser en nyfiken, om än skygg, blick. Hon nosar på ens hand då hon börjar känna sig trygg. Det kommer att ta tid att locka fram henne, men gosproppen finns där inne någonstans.

Hon behöver en lugn tillvaro. Det är möjligt att det kan funka tillsammans med en annan snäll och social katt som inte är skygg för människor. Det kan hjälpa till att locka fram henne.

Harry

Ras: Huskatt
Ålder: Född 2022
Kön: Hane
Beskrivning:

Harry är ytterligare en reserverad kille, men nyfiken och kommer att bli en trygg katt, tids nog. Han måste ha minst en lekkamrat och möjlighet att komma ut i luften i trygg miljö.

Jan

Ras: Huskatt
Ålder: Född 2022
Kön: Hane
Beskrivning:

Jan är social och vill ha en eller flera kompisar. Mot oss tvåbeningar är han lite reserverad, men kommer gärna fram och blir klappad en liten stund. Att ligga och spana i en tunnel är en trevlig syssla tycker han. Att ha tillgång till utevistelse på trygg plats är ett krav.

Lotta

Ras: Huskatt
Ålder: Född ca 2019
Kön: Hona
Beskrivning:

Lotta är en skygg kisse, men vi tror på henne. I ett hem med kärlek och en stor portion tålamod och engagemang kommer det att vända för denna lilla dam.

Vi kan också tänka oss att hitta ett jourhem till henne. Här är det viktigt att ha kattvana och kunskap. Lotta behöver någon som har möjlighet att jobba med henne. Någon som brinner för att få katter att hitta förtroendet för mänskligheten. Kontakta oss om du är intresserad.

Hon bör vara den enda katten och hållas som innekatt med tillgång till nätad balkong/uteplats.

Åldern är en uppskattning.

Lotus

Ras: Huskatt
Ålder: Född 2023
Kön: Hona
Beskrivning:

Lotus är väldigt skygg. Hon måste ha en trygg, social, lekfull och tam kattkompis (alternativt systern Alba) och ägare som är utrustad med stort tålamod, kunskap och engagemang. Att vara ute i sin inhägnad och leka är jättekul.

Alba och Lotus:

Millie

Ras: Huskatt
Ålder: Född ca 2021
Kön: Hona
Beskrivning:

Millie är en riktig kelgris. Ingen knäkatt i nuläget, men att gosa är trevligt. Att busa är också roligt, hälsar hon.

Som alla katter vill även Millie kunna gå ut och lufta sig. Hon är inte förtjust i andra katter och då bör hon inte kunna ströva fritt. Vi vill ju inte att hon ska hamna i bråk och riskera skador p.g.a. bråk.

Nala

Ras: Huskatt
Ålder: Född 2017
Kön: Hona
Beskrivning:

Nala kelar gärna och vill ha sin människa för sig själv. Lite skeptisk och blyg till en början såklart, men blir trygg med tiden.

Hon är innekatt men går gärna ut och luftar sig på nätad balkong/uteplats.

Preben

Ras: Huskatt
Ålder: Född 2023
Kön: Hona
Beskrivning:

Preben är skygg. Hon var adopterad, men fick komma tillbaka. Hon behöver ett lugnt hem med kattvana. Hon är lekfull och älskar att vara ute i sin kattgård. Hon behöver en social, tam och lekfull kompis och engagerad ägare.

Hon är nyfiken och snäll. Inte aggressiv. Lyssna på och respektera henne så kommer hon till slut att lita på dig.

Sally

Ras: Huskatt
Ålder: Född 2022
Kön: Hona
Beskrivning:

Sally är lite blyg och försiktig. En aningen skygg men nyfiken. Med engagemang kommer det snabbt att vända för henne. Det är en social katt som gärna vill ha en kompis. Att få komma ut i en trygg miljö är ett måste.

Sandra

Ras: Huskatt
Ålder: Född ca 2022
Kön: Hona
Beskrivning:

Med lite tid blir Sandra en tillgiven katt som gärna följer dig dit du går. Hon är i nuläget ingen knäkatt – som de flesta av våra katter – men kelar gärna.

Hon är en ensamkatt och går gärna ut och luftar sig. Det är möjligt att hon skulle trivas som utekatt i ett tryggt område, utan större vägar i närheten. Vi misstänker att hon gärna vill bo på landet. Hon funkar säkert bra även som innekatt, men måste ha möjlighet att komma ut på nätad balkong/uteplats.

Simba

Ras: Huskatt
Ålder: Född 2022
Kön: Hona
Beskrivning:

Simba bor i ett jourhem och jourmatte hälsar:

Hon är kelen och mysig, och lekglad som bara den! Hon kan inte vara ensamkatt, utan måste ha andra katter att bo med. Hon är lite försiktig och gillar inte höga ljud eller om man springer, så inga barn. Hon behöver tid att landa men efter ett tag när man får hennes tillit så är hon supermysig.

Smulan

Ras: Huskatt
Ålder: Född ca 2014
Kön: Hona
Beskrivning:

Smulan är ny hos oss och inte helt klar för adoption än. Men visst ska hon också få synas.

Det är en äldre dam som gärna pratar. Sällskaplig och vill bli klappad och få uppmärksamhet. Vi misstänker att hon är döv/har nedsatt hörsel. Hon ska då hållas som innekatt, men med tillgång till nätad balkong/uteplats. Hon är inte förtjust i andra katter och bör vara den enda katten.

Vitnos

Ras: Huskatt
Ålder: Född ca 2015
Kön: Hane
Beskrivning:

Att rulla runt ute i solen är något Vitnos njuter av, så denna herre behöver tillgång till frisk luft.

En småbusig herre som gärna tar emot sköna klappar mellan varven. Han visar tydligt då han har fått nog av gos.

Han kommer från ett dödsbo och har varit hos oss allt för länge. Nu vill han minsann flytta, hälsar han.

Vitnos är lite avvaktande och smiter gärna undan när man närmar sig. Men när han känner sig trygg och har lärt sig rutinerna blir han en tryggare kisse.

Vitnos (den andre)

Ras: Huskatt
Ålder: Född 2022
Kön: Hona
Beskrivning:

Lekfull och ibland lite kelsjuk är denna lilla dam. Dock blyg och försiktig innan hon känner sig trygg med tillvaron. Hon är social och vill gärna ha en kompis. Att ha möjlighet att vara ute i en trygg miljö är ett måste.