Om oss

Djurens Vänner Vetlanda bildades vintern 2012, efter att många personer engagerat sig för att hjälpa en hemlös katt som for väldigt illa. Katthemmet stod färdigt för att ta emot katter den 15 juni 2014. Vi har en styrelse på 9 personer, suppleanter inräknade. Allt arbete sköts helt ideellt och vi har ingen anställd, så vi är helt beroende av volontärer som ser till katterna på katthemmet tre gånger om dagen. Vi har även olika arbetsgrupper för olika delar av arbetet som ett katthem och en förening innebär. Det är en stor maskin, med många kugghjul som krävs för att driva maskineriet!

Katthemmet

Vi har som regel att i första hand hjälpa hemlösa katter. Men vi tar även emot katter där ägaren har avlidit, katter från allergihem och av andra orsaker. Detta i mån av plats, vilket oftast faktiskt inte finns. Vi hjälper även till med omplaceringar av andra djur och i vissa fall kan vi hjälpa till med jourhem. Vi har på katthemmet plats för som mest 20 katter, detta med förutsättningen att många av dem fungerar ihop med någon annan katt. Vi har två karantänburar, dit katterna alltid kommer först och får sitta i minst två veckor. Under tiden de sitter i karantän undersöks de av veterinär och behandlas mot det de behöver. När katterna är friskförklarade får de flytta ut i ”stora rummet”. Där har vi sju burar, i varierande storlek. Vi har även jourhem som tar emot katter när vi inte har plats på katthemmet.
Vi har Öppet Hus varje lördag klockan 12-14, så att allmänheten får komma och hälsa på katterna och har möjlighet att tinga och adoptera.