3 juli, 2021

Klockan 04.00 går fällan igen och den helsvarta katten är nu i trygghet. Volontären kör katten de 8 milen (enkel väg) till jourhemmet i den tidiga morgontimman. Katten har setts vandra runt en industri i någon månad. Personen som ringer till DV har fått reda på att kattens ägare har flyttat utomlands och lämnat katten åt sitt öde. Den fina kattpojken som ändock är i bra skick får heta Muddy.

Han kommer till ett jourhem, och eftersom ingen ägare finns så blir han ganska omgående skjutsad till veterinär där han som alla DV:s katter får genomgå sedvanliga rutiner. Muddy är en snäll pojke som vill ligga i knät och som gärna sover i jourmattes säng hellre än att ställa till bråk med jourhemmets katt, fast ibland busar han till det lite förståss. Denna pojken han vet hur man för sig och sköter förstås lådan som sig bör.

Han är en väldigt kärleksfull katt och älskar sin jourmatte. Kärleken är besvarad så när Muddy flyttar till sitt föralltidhem så rinner tårarna på jourmatte. Till en början så funkar det bra i det nya hemmet, men efter ett par veckor måste Muddy flytta tillbaka till sitt jourhem för att någon i familjen blivit allergisk. Muddy söker nu sitt permanenta föralltidhem där han kan förgylla sina människors liv varje dag i veckan. I hemmet bör det inte finnas andra hankatter, för det gillar inte Muddy.  Innan han bott in sej så han kan gå ut på egen tass så kan han gå i sele för det har han fått träna på.