2 juni, 2021

Var tog husse vägen? Mannen som kattpojken bodde hos och som gav honom mat och ett varmt hus att bo. Han bara försvann. Kattpojken väntar, vandrar runt i kvarteret och tillbaka till huset. Ingen släpper in honom längre. Mannen har flyttat och lämnat honom kvar åt sitt öde. Hur ska han klara sig nu? Ingen mat och inget hem att bo i. Tur för honom att det finns grannar som börjar att mata honom så han slipper svälta.

I nästan ett år kommer pojken att vara hemlös. Grannarna som ger honom mat tror och hoppas i det längsta att mannen ska komma och hämta katten, men de hoppas förgäves. De kontaktar DV som tar in honom. Han är i gott skick eftersom han fått mat. Han visar sig vara en riktig kelgris. I början när han blev klappad så hoppade han till och blev rädd. Vid veterinärbesöket förstod man varför han gjorde så, hans öron vara igenproppade med öronskabb och vax. Han hade varit i stort sett döv därför hörde han inte när någon kom och klappade honom.

Jourhemsmatte berättar
Misho som den röd/vita pojken heter är en kraftig och välbyggd katt. Han är lugn och frimodig. Han gillar att ligga uppe i klösträdet, särskilt det som står på den innätade balkongen då han kan spana på det som händer utanför. Han leker lite ibland, spön är hans favorit just nu. Han tycker om när jourmatte kelar med honom fast hon får gärna undvika rumpan och magen. Den här lättsamma pojken äter helst torrfoder och lite blötmat. Som den fina pojken han är så sköter han toalettbesöken galant. Misho söker nu ett fantastiskt föralltidhem där han får den uppmärksamhet han så väl förtjänar. Det möter nog inga hinder att det finns en katt där redan. När han bott in sig i sitt nya hem så vill han gå ut och strosa runt lite.