Ras: Huskatt
Ålder: ca 3 år
Kön: Hane
Beskrivning:

Den här dagen vet inte den hemlösa kattpojken att det är hans sista dag i hemlöshet. Han har traskat runt länge i villakvarteret från hus till hus och varit inne och stulit mat för katterna som bor där. I sin desperata jakt efter mat så har han även bråkat för att få all mat själv, och ofta har hans besök slutat med elaka ord och handlingar från de tvåbenta. Nu har han kommit till ett hus där han smyger in genom husets kattlucka, stjäl mat och även här bråkar han med husets katter. Trots detta så ser den vänliga kvinnan i huset till att hans liv får en vändning så även han ska få ett behagligt liv. Nu är hans ständiga jakt efter mat och sovplats över.

Rasmus får den ganska stora kattpojken heta. Han kommer till sitt första jourhem där han får känna på den behagliga känslan att aldrig behöva vara tom i magen, och att få många vänliga klappar av sin jourmatte. Dock så verkar han sakna något och får flytta till ett annat jourhem där det finns en annan jourhemskatt.
Husse i andra jourhemmet berättar att Rasmus redan från början var ganska lugn. Han verkar trivas med sin kattkompis. De ligger bredvid varandra i soffan och trivs i varandras sällskap, tjafsar obetydligt ibland men inga kravaller. Besökare som kommer hälsar han nyfiket på och stryker runt deras ben.
Denna 3-åriga kattpojke har inga större krav. Han är inte mycket för tjo och tjim. Förutom att slappa och sova i husses säng och på soffan så ägnar han sig gärna åt att sitta i fönstret och spana. Han gillar att kela med sin jourhusse. Det mest intressanta Rasmus vet är att titta på när husse lagar mat. När maten är klar så undersöker han den men det är inte alls säkert att han provsmakar. Däremot så äter han både torrfoder och blötmat som serveras. Sin låda sköter han med perfektion. På nätterna sover han lugnt, gärna i fotänden i husses säng. Rasmus är helt enkelt en ganska okomplicerad kille nuförtiden när han har mat i magen och någon som bryr sig om honom.
Nu har Rasmus kattkompis flyttat. Tiden är nu kommen för att även fina Rasmus äntligen ska få komma till sitt föralltidhem. Han vill nog helst flytta till en gård där det förstås finns en snäll kattkompis, och där han på sikt kan få gå ut och promenera omkring.

Han är kastrerad, vaccinerad och chippad.