Utländsk valuta

Tyvärr får vi ju inte längre lösa in svenska utgångna sedlar. MEN vi tar däremot gärna emot utländska sedlar! Alla valörer och alla åldrar går bra, oavsett om de är giltiga eller ej. Detta tack vare en kontakt som samarbetar med samlare över hela världen som utan provision säljer dem vidare åt oss!

Så passa på att rensa i skåpen och posta sedan sedlarna till:
Djurens Vänner Skåne
Flintevångsvägen 233
245 92 Staffanstorp

Det går även bra att lämna sedlar i någon av våra bössor eller lämna när det är Öppet Hus.
Information om när vi har nästa Öppet Hus hittar du här.
Vid större summor kan vi även erbjuda att föreningen kommer och hämtar pengar efter överenskommelse.

Mynt – silver och övriga

Detsamma gäller för silvermynt, både svenska och utländska – vilka alltid behåller sitt värde eftersom de innehåller silver. Vi tar därför tacksamt emot alla mynt innehållande silver. Även andra silversaker är ett tacksamt tillskott.
Det går även bra att skicka in övriga mynt (svenska och utländska). Men värdet är ofta väldigt lågt på dessa och det kan även bli dyrt med porto om man har större mängder.

Svenska sedlar

Sedan 2017 har Djurens Vänner Skåne samlat in utgångna sedlar som inte längre gäller i Sverige. En bra och lönsam inkomst för vår förening – så stort TACK till alla som bidragit under åren!
Men den 1 oktober 2020 bytte Riksbanken tråkigt nog sina bestämmelser vilket gör att organisationer som Djurens Vänner, Barncancerfonden, Naturskyddsföreningen, Världens Barn och många andra nu inte längre kan samla in dessa medel. Trots överklagan har Riksbanken bestämt sig för att beslutet kvarstår.

Frågor kring insamlingen besvaras av Fredrik, tel: 0708-12 60 88
eller fredrik.malmgren@djurensvanner.se

Tack på förhand!