25 januari, 2022

Vill du jobba hos Djurens Vänner Skåne?

Just nu söker vi en djurskötare till ett vikariat på 3 månader med möjlig förlängning och eventuell övergång i tillsvidareanställning.
Som djurskötare på vårt djurhem utanför Staffanstorp är du en viktig person i vårt arbete med att ge inkomna djur en chans till ett nytt liv. Djurskötseln handlar till största delen om skötsel av katter, men djurhemmet tar även emot smådjur som tex fåglar, kaniner, hamstrar mm.

OM DJURENS VÄNNER SKÅNE

Vi är en ideell förening som funnits sedan 1952 och drivit djurhem sedan 60-talet. Vårt nuvarande djurhem ligger i Kyrkheddinge strax utanför Staffanstorp, och invigdes 2015. Till djurhemmet kommer upphittade och övergivna djur. Målet med djurhemmet är att rehabilitera och omplacera dessa i nya bra hem.
Föreningens arbete består till största del av ideellt arbete, men även några djurskötare som ligger till grund för skötseln av inkomna djur.
Vi har inga bidrag från stat eller kommun, utan drivs helt på de donationer vi får från företag och privatpersoner. Insamling av medel är därför en förutsättning för att föreningen ska fungera.

DJURSKÖTARE 50-60%

Arbetet omfattar alla sysslor på ett djurhem såsom utfodring, medicinering, städning, aktivering, socialisering osv. Förutom att du har en relevant utbildning söker vi dig som är duktig på djurhantering, social, driven och kan jobba i såväl team som självständigt.
Arbetsuppgifter
• Djurvård och djurskötsel enligt gällande rutiner och lagar.
• Köra djur till och från veterinär
• Lokalvård enligt specifikation
• Medicinering av sjuka djur

KVALIFIKATIONER

Du som söker tjänsten måste ha fyllt 18 år och körkort för personbil är ett önskemål. Om du saknar egen bil ber vi observera att busstrafiken till djurhemmet är begränsad.
Sökande ska ha gymnasieutbildning eller högre. Du bör även ha någon form av utbildning inom djur eller likvärdig erfarenhet. Praktisk erfarenhet av djurskötsel är en fördel.
Djurhemmet är en relativt liten arbetsplats, vilket gör att personkemi och flexibilitet är viktigt. Vi söker dig som är glad, positiv och inte rädd för att hugga i.

OM ANSTÄLLNINGEN

Tjänsten som djurskötare är ett vikariat på 3 månader med möjlig förlängning och eventuell övergång i tillsvidareanställning Arbetet är indelat i två olika skift per dag, där varje skift är 3-4 timmar långt. Skiften börjar kl 09:00 respektive 16:00 / 17:00. Vi arbetar med ett löpande 2-veckors schema där både helger och dubbeldagar ingår.
Anställningens omfattning på 50-60% kan anpassas efter personens tillgänglighet. Det kan även bli aktuellt med förlängning efter vikariatets slut.

I din ansökan vill gärna att du anger om du har körkort, referenser samt när du skulle kunna påbörja vikariatet. Vi ser också gärna att du anger relevanta utbildningar och/eller erfarenheter, vilken sysselsättningsgrad du önskar samt om du främst är intresserad av det kortare vikariatet eller även ev kommande tillsvidareanställning.

Lön:  Fast månadslön (avtal finns med Fremia och Kommunal)
Omfattning:  50-60%
Anställningsform:  Vikariat på 3 månader med möjlig förlängning och eventuell övergång i tillsvidareanställning
Arbetsgivare:  Djurens Vänner Skåne
Arbetsplats:  Flintevångsvägen 233, 245 92 Staffanstorp
Tillträde:  Snarast enligt överenskommelse
Sista ansökan:  4 februari 2022, ansökningar behandlas löpande.

Tror du att du skulle passa in hos oss och har rätt kompetens?
Varmt välkommen att skicka din ansökan till skanejobb@djurensvanner.se

Använd dig även av mailen ovan om du har frågor kring tjänsten.