info

Djurskötare sökes för vikariat

25 januari, 2022

Vill du jobba hos Djurens Vänner Skåne?

Just nu söker vi en djurskötare till ett vikariat på 3 månader med möjlig förlängning och eventuell övergång i tillsvidareanställning.
Som djurskötare på vårt djurhem utanför Staffanstorp är du en viktig person i vårt arbete med att ge inkomna djur en chans till ett nytt liv. Djurskötseln handlar till största delen om skötsel av katter, men djurhemmet tar även emot smådjur som tex fåglar, kaniner, hamstrar mm.

OM DJURENS VÄNNER SKÅNE

Vi är en ideell förening som funnits sedan 1952 och drivit djurhem sedan 60-talet. Vårt nuvarande djurhem ligger i Kyrkheddinge strax utanför Staffanstorp, och invigdes 2015. Till djurhemmet kommer upphittade och övergivna djur. Målet med djurhemmet är att rehabilitera och omplacera dessa i nya bra hem.
Föreningens arbete består till största del av ideellt arbete, men även några djurskötare som ligger till grund för skötseln av inkomna djur.
Vi har inga bidrag från stat eller kommun, utan drivs helt på de donationer vi får från företag och privatpersoner. Insamling av medel är därför en förutsättning för att föreningen ska fungera.

DJURSKÖTARE 50-60%

Arbetet omfattar alla sysslor på ett djurhem såsom utfodring, medicinering, städning, aktivering, socialisering osv. Förutom att du har en relevant utbildning söker vi dig som är duktig på djurhantering, social, driven och kan jobba i såväl team som självständigt.
Arbetsuppgifter
• Djurvård och djurskötsel enligt gällande rutiner och lagar.
• Köra djur till och från veterinär
• Lokalvård enligt specifikation
• Medicinering av sjuka djur

KVALIFIKATIONER

Du som söker tjänsten måste ha fyllt 18 år och körkort för personbil är ett önskemål. Om du saknar egen bil ber vi observera att busstrafiken till djurhemmet är begränsad.
Sökande ska ha gymnasieutbildning eller högre. Du bör även ha någon form av utbildning inom djur eller likvärdig erfarenhet. Praktisk erfarenhet av djurskötsel är en fördel.
Djurhemmet är en relativt liten arbetsplats, vilket gör att personkemi och flexibilitet är viktigt. Vi söker dig som är glad, positiv och inte rädd för att hugga i.

OM ANSTÄLLNINGEN

Tjänsten som djurskötare är ett vikariat på 3 månader med möjlig förlängning och eventuell övergång i tillsvidareanställning Arbetet är indelat i två olika skift per dag, där varje skift är 3-4 timmar långt. Skiften börjar kl 09:00 respektive 16:00 / 17:00. Vi arbetar med ett löpande 2-veckors schema där både helger och dubbeldagar ingår.
Anställningens omfattning på 50-60% kan anpassas efter personens tillgänglighet. Det kan även bli aktuellt med förlängning efter vikariatets slut.

I din ansökan vill gärna att du anger om du har körkort, referenser samt när du skulle kunna påbörja vikariatet. Vi ser också gärna att du anger relevanta utbildningar och/eller erfarenheter, vilken sysselsättningsgrad du önskar samt om du främst är intresserad av det kortare vikariatet eller även ev kommande tillsvidareanställning.

Lön:  Fast månadslön (avtal finns med Fremia och Kommunal)
Omfattning:  50-60%
Anställningsform:  Vikariat på 3 månader med möjlig förlängning och eventuell övergång i tillsvidareanställning
Arbetsgivare:  Djurens Vänner Skåne
Arbetsplats:  Flintevångsvägen 233, 245 92 Staffanstorp
Tillträde:  Snarast enligt överenskommelse
Sista ansökan:  4 februari 2022, ansökningar behandlas löpande.

Tror du att du skulle passa in hos oss och har rätt kompetens?
Varmt välkommen att skicka din ansökan till skanejobb@djurensvanner.se

Använd dig även av mailen ovan om du har frågor kring tjänsten.

Stoppa smällandet kring nyår

28 december, 2017

 

fyrverkerier

Nyårsfirandet är en mardröm för många hundar och deras ägare. Kvällen som ska vara en trevlig avslutning på året är för den som har en berörd hund en lång pina i väntan på att skjutandet ska sluta. Svenska Kennelklubben vill därför helt förbjuda försäljning av fyrverkerier till privatpersoner.

Panik, matvägran och lugnande medel

Omkring en tredjedel av Sveriges cirka 880 000 hundar påverkas när fyrverkerierna skjuts iväg. Veckorna runt jul och nyår är värst men även dagarna kring påsk och Valborg orsakar smällandet från fyrverkerier stort lidande för våra hundar och deras ägare. Varje år skräms hundar, så illa att de aldrig återhämtar sig. När skjutandet brakar loss grips de av panik och ångest. De skakar av rädsla, vägrar att äta och rasta sig. Det ligger och trycker i mörka hörn och värsta fall kan de fly i panik och skada både sig själva och andra. Djurens känsliga öron kan uppfatta smällarljudet som en intensiv smärta, som i sin tur är mycket skrämmande. Tiotusentals hundar medicineras med psykofarmaka varje gång smällandet brakar loss och försäljningen av läkemedel ökar.

Tillsammans mot fritt användande av fyrverkerier

Svenska Kennelklubben är inte ensam om att vilja begränsa användandet av fyrverkerier. Brandförsvaret, polisen, sjukvården och flera djurskyddsföreningar är också emot ett fritt hanterande av fyrverkeriprodukter. Det är förstås inte bara hundar som lider. Hästar, katter, kaniner och andra mindre djur i hemmet kan också fara mycket illa. Även många vilda djur påverkas av fyrverkerier varje år. Ett antal djur skräms på flykt och kommer kanske aldrig levande hem igen. Och människor drabbas; krigsskadade, äldre och personer som är särskilt känsliga. Fyrverkerier ligger dessutom varje år bakom ett antal bränder och olyckor där människor skadas allvarligt.

Våra grannländer Finland och Norge har en betydligt restriktivare lagstiftning vad gäller fyrverkerier. Raketer på pinne är helt förbjudna i Norge och i båda länderna är tiden för fyrverkerier begränsad till klockan 18–02 på nyårsafton om man inte har särskilt tillstånd. Resultatet i Norge efter införandet av förbudet blev 80 procent färre ögonskador och mycket färre bränder orsakade av fyrverkerier. Dessutom tusentals mindre stressade och plågade hundar.

Några kommuner, som till exempel Växjö och Ånge, har i sina lokala ordningsföreskrifter kraftigt begränsat den fria användningen av fyrverkerier. Arvika kommun avstår från sitt traditionsenliga fyrverkeri och uppmanar till ett fyrverkerifritt år. Förhoppningsvis följer fler kommuner efter om nationella förbud dröjer.

Välj butiker som inte säljer fyrverkerier

Utnyttja din makt som konsument och gör ett aktivt val – handla inte i butiker som säljer fyrverkerier. Bland de butikskedjor som hittills meddelat att de inte säljer fyrverkerier finns bland andra Bauhaus, Clas Ohlson, City Gross, COOP, Dollarstore, ICA Maxi, Jula, Plantagen, Rusta, Willys med cirka 170 butiker liksom alla de Hemköpsbutiker som Axfood äger.

Bland de större kedjor, som trots ihärdiga påstötningar fortsätter sälja fyrverkerier, hittar vi bland annat Hornbach och ÖoB. Kedjor som säljer husdjursprodukter samtidigt som de vill skrämma livet av våra djur! Som konsument har du möjlighet att påverka genom att själv påtala dina åsikter och att bojkotta butikerna.

Tips till hundägare

  • Ta aldrig med din hund till en plats där fyrverkerier avfyras, även den lugnaste av hundar kan bli skrämd för livet.
  • Res bort med din hund om du har möjlighet, gärna till glesbebyggda områden.
  • Ta en tur med bilen under de ”värsta” timmarna.
  • Lämna inte hunden ensam.
  • Om du inte kan resa bort, rasta hunden i god tid och håll den inomhus under det mest intensiva smällandet. Dra för gardinerna och sätt på musik för att dölja ljudet från raketerna.
  • Om hunden är utomhus, håll den kopplad under smällandet så att den inte kan rusa iväg i panik.
  • Om hunden blir orolig – ömka eller bestraffa den inte. Försök att avleda hundens uppmärksamhet med en rolig leksak eller ett tuggben. Om hunden gömmer sig, låt den vara.
  • Är problemen allvarliga – uppsök veterinär i god tid för eventuell medicinering.

Källa: Svenska Kennelklubben 

Följ med oss in i 2018!

22 december, 2017

medlemshalsband
Först ett stort tack för alla er som visat ert stöd under året som gått – ett år som likt tidigare år inneburit många tråkiga fall med djur som övergivits och/eller farit illa. Men också ett år med roliga och positiva händelser med både underbara människor och djur! Underbart att se är det givetvis också när djur som kommer in förändras och blir friskare, socialare och så småningom får egna permanenta hem!

Men Djurens Vänner är en ideell förening, och utan allmänhetens stöd kan inte föreningen fortsätta sitt viktiga arbete inom djur och djurskydd, eller att driva vårt fina djurhem!

Hoppas du följer med oss under 2018, och hjälper oss att fortsätta vårt viktiga arbete. Betalar du innan årets slut är du dessutom med i utlottningen av ett fint halsband!

Stödmedlem 2018  –  150 kr
Familj 2018  –  200 kr

Betalning gör du till vårt BankGiro: 5816-3700
Du kan även betala via Swish: 123 303 41 96
Glöm inte uppge att betalningen gäller stödmedlem.

 

God Jul och Gott Nytt År!

Fredrik Malmgren, ordförande
Djurens Vänner Malmö

Betongplattor 35 x 35 cm sökes!

22 mars, 2016

Djurens Vänner behöver lägga en hel del plattor (30-40 kvm) ute på vårt djurhem för att underlätta framkomlighet och lastning. Vi söker därför efter folk som har eller ska byta sina gamla plattor!
Det vi behöver är den klassiska gråa betongplattan som är 35×35 cm, men även 30×30 eller 40×40 kan funka.

Har du möjlighet att själv lämna är det toppen, annars kan vi ordna hämtning men ha då överseende med att det kan ta lite tid.
Hör av er via mail till fredrik@fmdesign.se eller ring 0708-126088.
(Bilder lånade från Flisby och Byggmax )

Betongplattor