13 november, 2018

Borlänge avdelningen har snart sitt nya katthem färdigt för invigning!
Hela hösten har vi jobbat med att ställa i ordning det gamla hus som vi fått hyra för att ha vårt katthem i.
Det har målats väggar, som vi kan torka av om någon katt kommer att markera revir på väggen. Det är nya mattor på golven som är lätta att göra rent.
Burar är byggda i flera av rummen och vi håller på att inreda dem så att det blir bekvämt för katterna.

Karantän kommer vi att ha i källaren, med egen ingång.
Där kommer det att finnas möjlighet att diska mat och vattenskålar till de katter som sitter i karantän. Vi kommer också att flytta den tvättmaskin och torktumlare som fanns i det gamla katthemmet, så nu kommer vi att ha en egen tvättmaskin och torktumlare för karantän.
Det är en förbättring sedan våra gamla lokaler, där vi bara hade möjlighet till att tvätta på ett ställe.

Styrelsen har haft kontakt med kommunens verksamhet för personer med stöd av LSS och de kommer att ha daglig verksamhet på katthemmet. Vi väntar nu på att få besked om vem som blir handledare hos oss på katthemmet.

Det har varit en hektisk period för styrelsen under hösten. Det har varit mycket att fixa i det nya huset.
Vi håller nu på att försöka få gamla och nya ideella som vill arbeta med katterna på kvällar och helger.
Eftersom vår verksamhet legat nere under tre år, har vi tappat kontakten med många. Vi jobbar nu på att få in nya och introducera dessa i arbetet som ska göras när man har tjänstgöring.

Länsstyrelsens djurenhet ska besikta när renoveringen är klar och vi ska försöka att få till ett avtal med länstyrelsen om hur och när vi kan ta emot katter från dem.
Annars är vi i första hand till för att ta hand om ägarlösa katter i Borlänge kommun och därför får vi hyran betald av kommunens miljöförvaltning. Det tackar vi för!
Snart är vi färdiga att ta emot katter igen och behovet av ett katthem är stort!

Lena Hjorth-Hultqvist
Djurens vänner Borlänge

 

Delar av vår rosa karantän. Just nu har vi hjälp med att sätta upp en diskbänk i det ena rummet. Vi har två lika stora burar i nästa rum.