Hemlösa djur

Djur som söker hem

Hur går det till att ta hand om ett djur?

Hembesök görs till samtliga hem som är aktuella för att ta emot ett djur, vilka även får en genomgång av vad föreningen förväntar sig av de nya ägarna. Efter detta får personen eller familjen i fråga, i samråd med våra medarbetare, välja ut ett lämplig djur. Kontrakt med Djurens Vänner villkor skrivs därefter innan djuret tas hem. Vi gör även återbesök för att kontrollera att djuren mår bra i sina nya hem.

Katter

Alla katter som placeras avmaskas, öronmärks och kastreras innan de placeras ut i nya hem. Kattungar som är för unga för kastrering vid placeringen, kastreras i efterhand. Kostnaden för kastreringen betalas då av Djurens Vänner.
En avgift för att täcka delar av våra omkostnader tas ut i samband med placeringen av ett djur. För en katt är detta 900 kr, eller 1.500 kr för de som placeras två och två.
Om du vill ta hand om en katt
kontakta vår placerare Ann på 0733-12 60 22

Smådjur

Smådjursavdelningen innefattar mest kaniner och marsvin, men vi har även hamstrar, olika fåglar och andra djur inne med jämna mellanrum.
Alla kaniner som placeras avmaskas, öronmärks och kastreras innan de placeras ut i nya hem.
En avgift för att täcka delar av våra omkostnader tas ut i samband med placeringen av ett djur. För en kanin är detta 600 kr, eller 1.000 kr för de som placeras två och två. Marsvin kostar 400 kr och hamstrar 100 kr.
Om du vill ta hand om en kanin eller något annat smådjur
kontakta vår expedition på 040-12 60 00

Hundar

När det gäller hundar har vi sedan hösten 2016 ett samarbete med Hundstallet Skåne, som numera delar våra lokaler i Kyrkheddinge. Hundstallet handhar alla hundärenden, vare sig du vill lämna in eller ta hand om en hund.
Hundstallet Skåne: 040-62 36 500
Hemsida

Bob och Banjo

Ålder: okänt
Kön: Hanar
Beskrivning:

Bob (grå) och Banjo (röd) är två bröder som är helt otroligt kelna, men även väldigt försiktiga. De har inte varit runt människor särskilt länge och behöver lite tid för att bli bekväma runt nya människor. När de kommer dit är de dock de där katterna som du konstant snubblar över för att de bryr sig mer om att stryka sig runt benen på dig än att du ska ta dig dit du är på väg. Det är sånt en får ta.

OBS! PLACERAS TILLSAMMANS

Enzo

Ålder: 2-3 år
Kön: Hona
Beskrivning:

Vår lilla sötnöt Enzo är den där katten som inte direkt vill ligga i knät, men hon är jättegärna med och undersöker vad du håller på med och utforskar nya grejer så fort hon får chansen.

RESERVERAD

Hedvig

Ålder: okänd
Kön: Hona
Beskrivning:

Här har vi en madam med kattityd. Hedvig är en bestämd dam i sina bästa år (obs! Alla år är Hedvigs bästa år) som vet precis vad hon vill och när hon vill det, om det så är att ligga i någons knä och mysa, att busa, eller att hitta en trevlig hylla någonstans där hon kan ligga och ta det lugnt tills middagsklockan ringer. Vilket för övrigt alltid är för sent i Hedvigs tycke, men en kan inte förvänta sig att människor ska göra allting perfekt, trots allt.

Iggy

Ålder: ca 1 år
Kön: Hona
Beskrivning:

Iggy är en aning försiktigare än sin bror, Sparris, men det är ju faktiskt de flesta. Beroende på humör kan Iggy antingen skutta och busa, eller komma trippandes och försiktigt slå sig ner i ditt knä för en liten tupplur.

Jasmine

Ålder: ca 1-1,5 år
Kön: Hona
Beskrivning:

Jasmine är försiktig mot människor hon inte känner, men när du väl är accepterad så är det bra med det, då ifrågasätter hon det inte längre. Hon kelar så att dreglet rinner och finner glädje i att busa och springa som få andra gör, oavsett om hon busar själv, med en kompis eller med en tvåbening.

Liten nätt kattfröken som är lite försiktig men vill gärna ha sällskap och kel.

Kasper och Mulle

Ålder: Födda juli 2015
Kön: Två hanar
Bakgrund:
Beskrivning:

Syskonen Kasper (korthårig) och Mulle (långhårig) är nu våra sista riktiga långtidssittare. De är lite blyga för nya människor, men om de får tid att bygga upp tillit för någon är de helt underbara. De älskar kel, de älskar godis och de älskar varandra, det enda som saknas nu är en helt egen människa att älska också.

OBS! PLACERAS TILLSAMMANS

Måns

Ålder: okänd
Kön: Hane
Bakgrund: Här har vi en snygg och pratsam kille med en djup kärlek för att krypa upp i diverse människors knän för att ta sig en liten tupplur. Måns kan vara lite sådär busigt lurig och bestämma sig för att det är dags att leka lite när som, det är därför bra om han hamnar hos någon med lite kattvana, som kan läsa signalerna han skickar.
Beskrivning:

Missan

Ålder: 4 år
Kön: Hona
Beskrivning:

Missan är en väldigt social och nyfiken katt, men hon är lite nervös. Hon behöver därför ett stabilt och inte för stirrigt hem, men hittar hon det här tror (och vet) vi att det kommer går hur bra som helst. Missan är nämligen ett av våra undantagsfall och kommer från ett hem sedan tidigare. Får hon bara den säkerheten hon behöver kommer hon vara världens goaste katt (OBS! goaste att klappa på och umgås med)

Nisse

Ålder: okänd
Kön: Hane
Beskrivning:

Nisse vill vara med. Typ ungefär mest hela tiden. Han är en väldigt omtänksam katt som gärna hjälper dig med disken (eller alltså, ”hjälpa till” är väl lite av en tolkningsfråga, men han är definitivt närvarande) och med städningen (nej, nu bara ljuger jag, han hjälper inte alls till med städningen, men det är väldigt kul att leka med kvasten).

Pelle

Ålder: 2-3 år
Kön: Hane
Beskrivning:

Pelle är en lite försiktig herre, men han låter sig väldigt gärna övertalas att komma fram och kela. Det bästa i hela, hela världen tycker han, om han tillfrågas, är att bli borstad, men vanligt kel fungerar det också. Kärlek, kärlek och kärlek är det Pelle vill ha.

Saga

Ålder: troligtvis under 1 år
Kön: Hona
Beskrivning:

Saga är en liten, intensiv individ som är full till bristningsgränsen av kärlek. Hon kräver mycket tid och uppmärksamhet, men det är hon väl värd. Hon vill ligga i knät mest hela tiden, men på sin fritid uppskattar hon även att leka.

Sparris

Ålder: ca 1 år
Kön: Hane
Beskrivning:

”Jag älskar sparris, det är den bästa grönsaken som finns” – skribentens lillebror.
Ja, Sparris är ju faktiskt en av de bästa katterna som finns också, vilket sammanträffande! Sparris är en katt som är väldigt… framåt. Han är inte direkt den försiktige typen. Sällskap är fantastiskt, bus är fantastiskt, när det händer grejer är det fantastiskt. Livet är fantastiskt, helt enkelt.

Tiffany och Ebony

Ålder: Strax över 1 år
Kön: Honor
Bakgrund: Dessa två tjejer hittades som kattungar i en kartong på återvinningsstation. De har tidigare varit placerade i ett hem som tyvärr inte fungerade, och har nu därför kommit tillbaka till oss för att hitta ett nytt hem tillsammans.
Beskrivning:

Tiffany (den gråa) och Ebony (den svarta) är två fantastiskt fantastiska systrar. Tiffany är ett litet knyte av energi och bus, men som gärna kan sitta i knäet och mysa också. Ebony är däremot lite tvärt om, en supermysig katt som älskar kel, men som inte tackar nej till bus om det bjuds.